Ekonomi En ucuz Tesla, Türkiye'de satışa çıktı! Türkiye'ye özel yeni sürüm

En ucuz Tesla, Türkiye'de satışa çıktı! Türkiye'ye özel yeni sürüm

Paylaş
En ucuz Tesla, Türkiye'de satışa çıktı! Türkiye'ye özel yeni sürüm

Tesla'nın en ucuz otomobillerinden olan Model Y, ön siparişe başladı. Üstelik bu model, yüzde 10'luk ÖTV indirimlerinden faydalanılacak şekilde fiyatlandırıldı. Arkadan itişli versiyonun fiyatı da açıklandı.

Tesla, kısa bir süre önce sürpriz bir karar alarak sadece Türkiye’ye özel olan en ucuz Tesla Model Y otomobilini piyasaya sürdü. Elektrikli otomobil devi, geçtiğimiz yıldan bu yana Model Y’yi Türkiye’de satıyor ve halihazırda 15 bin adetten fazla aracı sahipleriyle buluşturmuş durumda. Son dönemlerde fiyatın iyice artması nedeniyle ise satışlar ciddi oranda düşmüştü. Tesla bu sorundan kaçınmak için arkadan itişli Model Y özelinde değişikliklere giderek aracın 160kW limitini yani yüzde 10 ÖTV dilimin geçmemesini sağladı. Bu da fiyatı ciddi oranda düşürdü. 

Haberin Devamı

Tesla Model Y otomobili şimdiye kadar yüzde 60 ÖTV dilimine giriyordu. Tesla, Türkiye’ye özel olarak spesifik yazılımsal değişikliklere giderek Model Y’yi yüzde 10 ÖTV dilimine uyacak şekilde özelleştirdi. Bu hamle ile en ucuz Tesla Model Y Türkiye fiyatı 1.791.451 TL oldu. Aracın güç limiti de 159kW olarak revize edildi.

Arkadan itişli Tesla Model Y, 455 km WLTP menzil sunuyor. Aracın 0'dan 100 km hızlanması ise 7.5 saniye oldu. Ek olarak Model Y’nin son hızı da 217 km/s olarak açıklandı.

Tesla Türkiye'den yapılan açıklamada, "Türkiye'ye geldiğimiz ilk andan itibaren büyük önem verdiğimiz altyapı çalışmalarımızın tatmin edici bir seviyeye gelmesinin sonucu olarak, Model Y yelpazemize bu yeni versiyonu ekliyoruz" denildi.

Haberin Devamı