Ekonomi Enflasyon rakamlarına Bakan Nebati'den ilk yorum: Yüksek enflasyonu bu topraklardan def edeceğiz

Enflasyon rakamlarına Bakan Nebati'den ilk yorum: Yüksek enflasyonu bu topraklardan def edeceğiz

Paylaş
Enflasyon rakamlarına Bakan Nebati'den ilk yorum: Yüksek enflasyonu bu topraklardan def edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ağustos ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri de bu projeksiyonlarımızı destekler niteliktedir. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,69 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 27,05 ile haberleşme oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 116,87 ile ulaştırma oldu.

"YÜKSEK ENFLASYONU BU TOPRAKLARDAN DEF EDECEĞİZ"

Enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, "Dünyanın en büyük ekonomileri enflasyon ve resesyon endişeleriyle boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranları karşısında ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar. Enflasyonla mücadele süreçleri birçok ülkede para politikasının tedrici olarak sıkılaştırılması ile gerçekleşmekle birlikte resesyon ihtimalinden dolayı dünyada birçok ülke negatif reel faiz politikası uyguluyor. Bizler, yatırımı ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Politikalarımızı da yatırım ve üretimi teşvik etmekten yana kullanıyoruz. Böylece, makine ve teçhizat yatırımları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,8 artmıştır. Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri de bu projeksiyonlarımızı destekler niteliktedir. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.