Ekonomi Enflasyonla mücadele stratejileri tartışılacak

Enflasyonla mücadele stratejileri tartışılacak

Paylaş
Enflasyonla mücadele stratejileri tartışılacak

Polonya eski Başbakanı ve Polonya Merkez Bankası eski Başkanı Prof. Dr. Marek M. Belka ile Macaristan Merkez Bankası eski Başkanı András Simor, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından 29 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek olan “Enflasyonla Mücadele ve Merkez Bankacılığı” konulu panelde enflasyonla mücadele deneyimlerini paylaşacak.

Sunuş konuşmasını HUV Başkanı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’in, açılış konuşmasını ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yapacağı panelde merkez bankalarının kurumsal yapıları ve enflasyon konusu mercek altına alınacak.

Haberin Devamı

DENEYİMLER PAYLAŞILACAK

Güncel ekonomik sorunların başında gelen enflasyonla mücadelenin tartışılacağı panelde, gerek eski merkez bankaları başkanlarının uygulama perspektifinden, gerekse akademik bakış açısından deneyimli bankacılar tecrübelerini, görüşlerini ve önerilerini paylaşacak. Para politikalarının maliye politikası ve yapısal politikalarla etkileşiminin değerlendirileceği panelde, gelişen piyasa ülkelerinin enflasyon hedeflemesi uygulamasında karşılaştığı zorluklar, buna yönelik araç tasarımı ve uygun döviz kurupara politikası bileşimi gibi konular incelenecek.