Ekonomi Engelli yakınına bakana 1027 lira

Engelli yakınına bakana 1027 lira

Paylaş
Engelli yakınına bakana 1027 lira

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle hastasına ya da engelli yakınına bakanlara belli şartlar çerçevesinde her ay maaş ödeniyor.

960 TL'DEN 1027 TL'YE


Ödenen para her 6 ayda bir değişen katsayılarla yeniden belirleniyor. 2017 yılı ikinci 6 ayı için ödenen aylık miktarı ise 1027 TL’ye yükseltildi.


AKRABA OLANLARA


Başkasının yardımı ve bakımı olmadan, gündelik hayatını devam ettirmesi mümkün olmayan yakınlarına bakanlar bu parayı almaya hak kazanıyor. Bunun için raporda ‘ağır engelli’ yazması gerekiyor. Eğer bu tür bir engelli yakınınız varsa onun akrabası olmanız, aynı evde yaşamanız ya da vasisi olmanız şartıyla bakım parası almaya hak kazanıyorsunuz.

ALTERNATİF DE MEVCUT


Bakım ücreti alacak kişilerin gelir durumlarına da bakılıyor. Her türlü gelir evde yaşayan sayısına bölünüyor. Çıkan rakam 847.16 TL’den az ise bakım maaş ödeniyor. Koşulları taşıyanların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Ayrıca, yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler, yaşlılar ile anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklar Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne de başvurabilir (‘vgm.gov.tr’-Tlf: 0312 415 50 00).

Haberin Devamı