Ekonomi Esnaf kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? Esnaf destek kredisi faiz oranları nasıl? Kaç yıl vade olacak?

Esnaf kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? Esnaf destek kredisi faiz oranları nasıl? Kaç yıl vade olacak?

Paylaş
Esnaf kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? Esnaf destek kredisi faiz oranları nasıl? Kaç yıl vade olacak?

Esnaf kredisi başvuruları yeni iş yeri açmak, işini büyütmek veya yenilemek isteyen esnaflar tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada milyonları ilgilendiren müjdeli haberleri kamuoyu ile paylaşmış, verilen haberlerin içerisinde en dikkat çekenlerden biri de esnaf destek kredisi olmuştu. İşte esnaf kredisi faiz oranları ve vadelerine ilişkin detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen esnaf kredisinden yararlanacak esnaflar, içinde bulundukları koşullara göre faiz oranı ve vade sayısı ile karşı karşıya kalacak. Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile işyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyen vatandaşlara farklı miktarlarda, farklı oran ve vade ile esnaf destek kredisi verilecek…

Haberin Devamı

ESNAF DESTEK KREDİSİ FAİZ ORANLARI NASIL? KAÇ YIL VADE OLACAK?

İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1,5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7,5 faizli kredi kullanabilecek.

Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1,5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak.

Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

KOSGEB girişimcilik eğitimini tamamlayan yaşı 35’i geçmemiş olanlara 300 bin TL’ye kadar, sıfır faizli, 5 yıl vadeli genç girişimci kredisi verilecek. Bu üç grup dışında kalan tüm işletme kredileri ise 5 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli ve üst limiti 500 bin lira olarak kullandırılacak. Tüm krediler Halk Bankası’ndan yıllık yüzde 15 faizle alınacak. Geri ödemeler krediye göre, 1 ay, 3 ay ve 6 aylık dilimler halinde yapılacak.

Haberin Devamı

ESNAF KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden yararlanacak.
Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak.

ESNAF KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Esnaf kredisi başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kısa süre içerisinde Halkbank tarafından başvuru tarihlerinin duyurulması bekleniyor.