Ekonomi Esnaf kredisi için başvuru şartları neler? Halkbank esnaf kredisine kimler başvurabilir? Faiz oranı, geri ödemeler nasıl?

Esnaf kredisi için başvuru şartları neler? Halkbank esnaf kredisine kimler başvurabilir? Faiz oranı, geri ödemeler nasıl?

Paylaş
Esnaf kredisi için başvuru şartları neler? Halkbank esnaf kredisine kimler başvurabilir? Faiz oranı, geri ödemeler nasıl?

Esnaf kredisi bekleyenler için müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’den geldi. Son Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Halkbank esnaf kredisinin duyurusunu yapmıştı. Bakan Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi’nin Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu. Peki, esnaf kredisi için başvuru şartları neler? Halkbank esnaf kredisine kimler başvurabilir? Faiz oranı, geri ödemeler nasıl? İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, esnaf ve sanatkarların heyecanla beklediği esnaf kredi paketinin yürürlüğe girdiğini açıkladı. Halkbank vasıtasıyla kullanılacak kredinin başvuru şartları, faiz oranları ve geri ödeme koşulları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte esnaf kredisi hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

MÜJDEYİ BAKAN NEBATİ VERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak için yüzde 7,5 faiz oranıyla kullandırılacak 100 milyar liralık dev kredi paketinin yürürlüğe girdiği açıkladı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulunan Bakan Nebati, "Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5 faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir" ifadelerini kullandı.

ESNAF KREDİSİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Esnaf kredisi başvuru şartları şu şekilde belirtildi:

Kredi çekmek istenilen kooperatife şahsen başvuru yapmak,

Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süre ile esnaf kefalet kooperatifine üye olmak,

Haberin Devamı

Tapu veya araç teminatı göstermek,

Esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması,

TESKOMB’a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak.

HALKBANK ESNAF KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ortağı olduğu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kefaletiyle;

Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı,

En az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan,

İş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan,

Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler Halkbank’ın esnaf kredisine başvuru yapabilecekler.

YENİ ESNAF KREDİSİ FAİZ ORANI, GERİ ÖDEMELER NASIL?

Yürürlüğe giren yeni esnaf kredisinde faiz oranı yüzde 7,5 olarak belirlenirken, vatandaşlara 60 aya kadar vade fırsatı sunuluyor.