Ekonomi Esnafın takipteki borcuna yapılandırma

Esnafın takipteki borcuna yapılandırma

Paylaş
Esnafın takipteki borcuna yapılandırma

Ekonomik ve sosyal hayatın ‘temel direklerinden’ biri olan esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiklerini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla kullandıkları kredilerden, takipte olanları yapılandırdıklarını söyledi.

Bakan Pekcan, “Bu uygulamayla, borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanması ve 322 milyon lira gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olabilecek” dedi. Yapılandırmanın kapsamıyla ilgili bilgi veren Bakan Pekcan, buna göre 30 Haziran 2020’den önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarın, Kredi Kefalet Kooperatifi’ne yazılı olarak başvurması ve yapılandırma talebinde bulunması halinde yeniden yapılandırmadan faydalanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Pekcan, “Bu düzenleme kooperatifçiliğin yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla çalışan kredi ve kefalet kooperatiflerinin ortaklarına sağlanan çok önemli bir imkan” dedi.

Düşük faizli kredi

Esnaf ve sanatkarların, finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) aracılığıyla teminat ve kredi ihtiyaçlarının karşılandığına işaret eden Pekcan, Türkiye genelinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) çatısı altında 1000’e yakın Kredi Kefalet Kooperatifi’nce, 1.7 milyon esnaf ve sanatkara Halkbank kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırıldığını kaydetti.

3 ay ertelendi

Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketi tedbirleri kapsamında nakit akışı sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkara finansman imkanı sağlamak amacıyla Halkbank tarafından ‘Esnaf Destek Paketi’ adı altında ‘İşletme Kredisi’ ve ‘Esnaf Kredi Kartı’ gibi uygulamarın da hayata geçirildiğini belirten Pekcan, “24 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile esnaf ve sanatkarların Halkbank’a olan kredi geri ödemeleri de faizsiz olarak 3 ay ertelendi” diye konuştu.

Haberin Devamı