Ekonomi Esnaftan sigortacıya 'Adil fiyat' çağrısı

Esnaftan sigortacıya 'Adil fiyat' çağrısı

Paylaş
Esnaftan sigortacıya 'Adil fiyat' çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası basamaklarının daha da genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Palandöken, “Yeni düzenleme ile cezası yüksek olan sürücülerin zorunlu trafik sigorta primleri yüzde 200’e kadar artarken 3 yıl boyunca hiç kaza yapmayan sürücüler için de yüzde 50’ye varan indirimle teşvik sistemi hayata geçiriliyor. Bu sistemde kaza yapan sürücülerin cezasını iyi sürücü ödemeyecek. Bunun için iyi sürücüler için daha fazla indirim yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı

TAKSİT DE SAĞLANSIN

Yüksek sigorta ücretleri için bankalar ve sigorta şirketlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini de ifade eden Palandöken, “Daha önce var olan taksit imkanı yeniden getirilmeli ve taksit sayısı artırılmalı. Ayrıca ilk kez sigorta yaptıracak sürücüler, henüz trafik kazası geçmişi belli olmadığı için indirimden faydalanamıyor. Enflasyona bağlı olarak ay ve yıl bazında artan zorunlu trafik sigorta ücretleri özellikle dar gelirli vatandaşın belini büküyor” diye konuştu.