Ekonomi Evde bakım maaşı sorgulama sayfası! 14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı mı?

Evde bakım maaşı sorgulama sayfası! 14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı mı?

Paylaş
Evde bakım maaşı sorgulama sayfası! 14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı mı?

14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi, hak sahipleri tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, her ay ihtiyacı olan engellilere ve yaşlı bireylere bakan kişiler ile evinde bakıma muhtaç vatandaşların hesaplarına 1,658 TL evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Peki,13 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı mı? İşte ayrıntılar…

14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesinin açıklanmasının ardından hak sahibi vatandaşlar e-devlet üzerinden ve SMS yolu ile sorgulama yapabilecek. Böylelikle Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığını da evlerinden çıkmadan öğrenebilecekler. İşte, Evde bakım maaşı sorgulama sayfası ve 13 Aralık evde bakım parası yatan iller listesine ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

14 ARALIK EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

14 Aralık evde bakım parası yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Bilindiği üzere evde bakım maaşları her ayın 15’i ile 30’u arasında açıklanıyor. Bu nedenle büyük bir sürpriz olmadığı müddetçe çarşamba gününe kadar evde bakım parası yatan iller listesinin açıklanması beklenmiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım parası sorgulamak için öncelikle

TC. Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

Haberin Devamı

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor.

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır.

EVDE BAKIM YARDIMINA BAŞVURMAK İÇİN ENGEL ORANI KAÇ OLMASI GEREKİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.