Ekonomi Evinizi sigortalarken bunlara dikkat! SEDDK, deprem sonrası önemli kararlar aldı

Evinizi sigortalarken bunlara dikkat! SEDDK, deprem sonrası önemli kararlar aldı

Paylaş
Evinizi sigortalarken bunlara dikkat! SEDDK, deprem sonrası önemli kararlar aldı

Son yıllarda gittikçe artan riskler özellikle yaşadığımız konutlar için ciddi birer tehdit. Evinizi beklenmedik risklere karşı korumanın en önemli yolu ise sigorta. SEDDK, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında ev sigortaları ile ilgili önemli kararlar aldı.

Ev sahibi olmak için neredeyse tüm hayatımız boyunca çalışmak zorunda kalıyoruz. Fakat çok çalışarak sahip olduğumuz evlerimizi korumak için hangi önlemleri alıyoruz? Çünkü hayatın içindeki riskler azalmıyor aksine giderek artıyor. İşte tam da bu noktada, sigorta devreye giriyor ve bize güvence sağlıyor. Özellikle yapılması zorunlu olan ‘Zorunlu Deprem Sigortası’ ile konutları ve eşyaları birçok riske karşı koruyan konut sigortaları ile ilgili Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) önemli bazı kararlar aldı. SEDDK’nın aldığı bu yeni kararları tüm sigortalıların faydalanması için Quick Sigorta tarafından hazırlanan Q Blog, tüm detayları ile derledi.

Haberin Devamı

1-EVLERİNİZ TÜRÜNE GÖRE ASGARİ BEDELLERLE GÜÇLENDİRİLİYOR

Evinizi güvence altına alırken, bina ve eşyalarınıza ait sigorta bedellerinin eksiksiz ve tam olarak tespiti önemlidir. SEDDK, ev sahiplerinin daha iyi korunması için bazı düzenlemeler yaptı. Artık evlerinizin sigortası, türüne göre belirlenen asgari bedellerle güçlendiriliyor. Betonarme evler için en az 12 bin TL, diğer evler için ise en az 8 bin TL değerinde metrekare maliyeti ile sigorta koruması sağlanacak. Böylece evinizde yaşanabilecek olası sorunlara karşı asgari sigorta bedeli uygulaması ile daha iyi hazırlıklı olacaksınız. Konut poliçenizdeki olması gereken bina ve eşya sigorta bedelleri için acentelerden bilgi alabilirsiniz.

2-ENFLASYON KLOZU DA POLİÇELERE EKLENDİ

Haberin Devamı

Hayatımızdaki masraflar zamanla artabilir. İşte SEDDK, bu noktada da düşünerek sigorta poliçelerine “enflasyon klozu” eklemesini zorunlu hale getirdi. Her bir konut poliçesi asgari belirlenen enflasyon oranı ile koruma sağlayacak olup bu oran, talep edilmesi halinde artırılabilecektir. Ne demek bu? Poliçenizdeki koruma, zaman içinde yaşanan fiyat artışlarına karşı da sizi koruyacak. Yani gelecekte oluşabilecek mali riskleri de göz önünde bulundurarak daha iyi bir güvence altına gireceksiniz.

3-DAHA ANLAŞILIR VE KAPSAMLI POLİÇELER

Bazen sigorta terimleri karışık olabilir ve ne tür koruma sağlandığını anlamak zor olabilir. SEDDK, bu noktada da işleri daha basit hale getiriyor. Artık sigorta poliçelerinde, deprem korumasının olup olmadığını daha rahat anlayabileceğiniz şekilde ifadeler bulunacak. Aynı zamanda, 01.01.2024 tarihinden itibaren poliçe başlıkları farklı renklerle vurgulanarak daha anlaşılır hale getirilecek. Böylece ne tür risklere karşı korunduğunuzu daha kolay anlayabileceksiniz.

4-İŞ YERLERİ VE TİCARİ ALANLAR DA UNUTULMADI

Eviniz dışında iş yerlerinin ve ticari alanların da sigortası önemli. SEDDK, ticari alanlarda da sigorta bedellerini güncellemeye başladı. Bu sayede, iş yerleri ve ticari alanlar da daha güçlü bir koruma altına alınıyor. Sizin için iş yerinizin ve ticari alanınızın da güvende olmasını sağlamak amaçlanıyor.

Haberin Devamı