Ekonomi Evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi

Evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi

Paylaş
Evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuoyu ile paylaştığı Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

Yasa teklifine ilişkin taslak metni hazırlandı, önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek. Banka aracılığıyla ilk olarak yeni evlenecek gençlere 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli 150 bin liralık faizsiz kredi sağlanacak.

Haberin Devamı

E-DEVLET’TEN BAŞVURU

Krediden faydalanmak isteyen gençler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak. Kredi miktarı belirlenirken ise kişilerin gelir durumu esas alınacak. Geçerli yaş sınırı ise daha sonra netleşecek. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak. Hayata geçirilecek projelere göre ise fona aktarılan pay yükseltilecek.

BÜYÜK KOLAYLIK

Faizsiz krediyle özellikle ekonomik durumu yeterli olmayan çiftlere destek olunması amaçlanıyor. Şu anda kredi faizleri aylık yüzde 4-5 civarında. 150 bin liralık bir kredi çekilmek istendiğinde bankalar vadeleri genellikle 12 ayla sınırlandırıyor. Dolayısıyla bu tutarda bir kredi için bankalar 5 yıl vade sunmuyor. 150 bin lira yüzde 4.10 faiz ve 12 ay vadeyle çekildiğinde ise aylık ödeme 17 bin lirayı aşıyor. Üstelik sadece 1 yılda kredinin geri ödemesi 207 bin lirayı buluyor. Yani 57 bin lira ekstra ödeme oluşuyor. Dolayısıyla faizsiz kredi, yeni evlenecek çiftler için bulunmaz bir fırsat sunacak. Çiftler bu krediyle evlenir evlenmez borç sarmalına da girmemiş olacak. Borçlar uzun vadeler ve düşük taksitlerle ödenecek.

Haberin Devamı