Ekonomi Evlilik kredisine ilk gün 1112 başvuru

Evlilik kredisine ilk gün 1112 başvuru

Paylaş
Evlilik kredisine ilk gün 1112 başvuru

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Fonu kapsamında 150 bin liralık faizsiz kredi imkanı sunuyor.

İlk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek olan krediye başvurular ise 15 Şubat’ta başlamıştı. Kredi için ilk etapta 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde yaşayan çiftlerden başvuru alındı. Dün konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na deprem bölgesinden 1112 kişinin başvurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YAŞ VE GELİR SINIRI VAR

Projeye başvurular “www.aile.gov.tr” adresinden yapılabiliyor. Fondan faydalanmak isteyenlerin 18-29 yaş arasında olması gerekecek. İhtiyacı olan gençlerin fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti (40 bin lirayı) aşmaması şartı bulunuyor. Ayrıca başvuranların başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması şartı da var. Fon kapsamında daha sonra gençlere kendi projelerini hayata geçirmeleri için de destek olunması planlanıyor. Proje bir süre sonra tüm ülkeye yayılacak.