Ekonomi EYT çıkarsa kimleri kapsayacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika haberi var mı?

EYT çıkarsa kimleri kapsayacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika haberi var mı?

Paylaş
EYT çıkarsa kimleri kapsayacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika haberi var mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, kısaca EYT’liler gelecek son dakika haberlerini merakla bekliyor. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada tek bir formül üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Peki, EYT çıkarsa kimleri kapsayacak? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT son dakika haberi…

EYT son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda sona yaklaşılırken, emekli olmak için gün sayan vatandaşların da heyecanı günden güne artıyor. Peki, EYT çıkarsa kimleri kapsayacak? İşte bakanların konuya ilişkin son dakika açıklamaları…

Haberin Devamı

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR EYT SON DAKİKA HABERİ VAR MI?

EYT konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine toplantısının ardından bir açıklama yapmış tek bir formül üzerinde çalıştıklarını bildirmişti.

Kamuoyunda Hollanda, Almanya modellerinden bahsedildiğini, bunun ise doğru olmadığını vurgulayan Bakan Bilgin, “Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, EYT üzerine aşamalı çalışma grupları olduğunu belirtti ve "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

SON AÇIKLAMA BAKAN NEBATİ’DEN GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine cevap verdi.

Haberin Devamı

“Kılıçdaroğlu, bizim panikle yaptığımız hiçbir işimiz yok, sadece sizin rol kapma girişimlerinizi deşifre ediyoruz.” diyen Bakan Nebati, 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığı'mız ile birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin." İfadelerini kullandı.

EYT ÇIKARSA KİMLERİ KAPSAYACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak nitelendirilen grup 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaş şartı getirildiği için emekli olamamış sigortalılardan oluşuyor.

Bu tarihten önce sigortalı olanlar için yaş dışında erkeklerde 25, kadınlarda ise 20 yıl sigortalılık süresi şartı var. Ancak bu tarihten önce Emekli Sandığı'na girmiş ya da Bağ-Kur'lu olmuş EYT'liler de mevcut. Bu tarihten önce SSK'lı olmuş şu anda memur olanlar, primi eksik bulunanlar, farklı kurumlardan prim biriktirenler de bulunuyor. Bütün bunlar ayrı ayrı değerlendirilerek kapsamlı bir çalışma yapılacak.