Ekonomi EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? EYT emeklilik başvuru ekranı E-Devlet

EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? EYT emeklilik başvuru ekranı E-Devlet

Paylaş
EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? EYT emeklilik başvuru ekranı E-Devlet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesinin detaylarını açıklamasıyla birçok kişi E-Devlet üzerinden emeklilik hesaplama ve emeklilik başvuru ekranını araştırma gidi bilgiler edinmeye çalışıyor. Peki, EYT emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? EYT emeklilik başvuru ekranı E-Devlet...

Milyonlarca Emeklilikten Yaşa Takılanlar emekli olmak için kolları sıvadı! Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra emeklilik başvuru işlemleri nasıl yapılır sorusu öne çıktı. Peki, EYT emeklilik başvurusu nasıl, nereden yapılır? EYT emeklilik başvuru ekranı E-Devlet...

Haberin Devamı

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ocak ayında yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi için emeklilik başvuruları alınacak. Milliyet Yazarı Cem Kılıç'ın aktardığına göre ''Emeklilik dilekçelerini vererek SGK müdürlüklerine ya da e-Devlet'ten vererek emeklilik hakkını elde edeceklerdir.'' SGK, emeklilik başvurusunu e-Devlet üzerinden nasıl yapılacağına dair detayları paylaştı. Buna göre şu aşamalar geçerli olacak:

e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık’, ‘emekli’, ‘gelir’ kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklanacak.

  • Sonra gelen ekranda ‘yeni başvuru’ sekmesi tıklanacak.
  • Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı’ seçilecek.
  • SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK’, Bağkur kapsamında ise ‘4B Bağkur’ seçilecek. Sonra altta yer alan ‘başvur’ butonu tıklanacak.
  • TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor.
  • Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.
  • Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak.
  • ‘Aylık alıyor mu?’ sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli.
  • Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.