Ekonomi EYT ilk maaş ödemesini ne zaman alacak? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk emekli maaşını hangi tarihte, ne zaman alacak?

EYT ilk maaş ödemesini ne zaman alacak? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk emekli maaşını hangi tarihte, ne zaman alacak?

Paylaş
EYT ilk maaş ödemesini ne zaman alacak? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk emekli maaşını hangi tarihte, ne zaman alacak?

EYT ile ilgili birçok kişi son alınan kararları ve maaşların ne zaman ödeneceğini araştırıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için hazırlanan EYT düzenlemesinde yaş şartının aranmayacağı ifade edilmişti. Gözler ise şimdi Meclis'te. İlk aşamada 2 milyon 250 bin kişi EYT'den faydalanabilecek. Peki, EYT ilk maaş ödemesini ne zaman alacak? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk emekli maaşını hangi tarihte, ne zaman alacak?

Gündemde EYT ilk maaş ödemesinin ne zaman yatacağı yer alıyor. Milyonlarca kişinin faydalanabileceği EYT, Meclis'ten geçince vatandaş başvuru işlemlerine başlayacak. Peki, EYT ilk maaş ödemesini ne zaman alacak? 2023 Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk emekli maaşını hangi tarihte, ne zaman alacak?

Haberin Devamı

EYT'DE İLK MAAŞ AÇIKLAMASI!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, EYT ilk maaş tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi Plan ve Bütçe Komisyonu var. Özellikle memur maaşları, emekli maaşları. Salı günü Genel Kurul kabul ederse, 15 Ocak'a kadar hayata geçmesini istiyoruz. Bu dönemde sözleşmeli personelin kadroya alınması var. Çok teknik konular bunlar. Bakanlıktaki arkadaşlarımız çok yoğun çalışıyor. O komisyondan geçecek. Sonra da EYT ile çalışmalarımız olacak. Şubatın ortalarına kadar geçmesini umut ediyorum. En geç mart ayında maaşlar yatacak diye düşünüyorum.''

EYT İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN, HANGİ AY YATACAK?

Geçtiğimiz günlerde EYT ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacaklarına dair açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Bilgin, konu ile ilgili olarak "Kimsenin maaşında bir kısıntı olmayacak. Herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa o şekilde olacak. Meclis sürecinden sonra EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı belli olacak.'' dedi.

EYT DÜZENLEMESİ ÇOK YAINDA MECLİS'TE

2023 yılının ilk Kabine Toplantısı 9 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan EYT'nin yakında Meclis'e geleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"28 Aralık'ta yeni emeklilik düzenlemesinin müjdesini kamuoyu ile paylaştık. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM'nin takdirine sunuyoruz."

5,7 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesi taslak metninin de bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesinde kapsam genişledi. Yeni başvurular ve verilerin toplanarak elektronik ortama taşınması sonrası EYT yasasının 5,7 milyon vatandaşı kapsadığı açıklandı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı yapılmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan her vatandaş yasadan istifade edecek.