Ekonomi EYT son dakika gelişmesi: Bakan Vedat Bilgin'den 25 Aralık EYT açıklaması! EYT’de yaş sınırı olacak mı? Staj EYT kapsamına dahil edilecek mi?

EYT son dakika gelişmesi: Bakan Vedat Bilgin'den 25 Aralık EYT açıklaması! EYT’de yaş sınırı olacak mı? Staj EYT kapsamına dahil edilecek mi?

Paylaş
EYT son dakika gelişmesi: Bakan Vedat Bilgin'den 25 Aralık EYT açıklaması! EYT’de yaş sınırı olacak mı? Staj EYT kapsamına dahil edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında EYT düzenlemesi hakkında önemli bilgiler verdi. Aralık ayında rakamın 1 milyon 900 bin seviyesinde olduğunu söyleyen Bilgin, artışın alını çizdi. 26 Aralık’ta gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nda son durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıklayacağını söyleyen Bakan Bilgin, önemli değerlendirmeleri de açıkladı. Peki EYT’de yaş sınırı olacak mı? Staj EYT kapsamına alınacak mı?

26 Aralık’ta gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı öncesinde alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı EYT düzenlemesiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçenekli bir tablo olduğuna dikkat çeken Bilgin, düzenlemenin kapsayacağı olacağının altını çizerek “ Bu kadar kişi yaş şartı olmasaydı emekli olabilecekti. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞKUR'lular. Diğerleri, çoğunluğu da 4A'lılar. 274 bin kişini de işi yok ve yaşı bekliyor. Yaş sınırı olursa aşağı yukarı yarısı bu yıl, yarısı diğer yıl oluyor.” ifadelerini kullandı. Peki EYT’de yaş sınırı olacak mı? Staj EYT kapsamına alınacak mı?

Haberin Devamı

EYT’DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "EYT'de yaş konusu henüz netlik kazanmadı, düzenleme 2023 öncesinde Meclis'e sunulmuş olur" açıklamasında bulundu.

EN GEÇ OCAK AYININ İLK HAFTASI MECLİSE GELECEK

Bakan Vedat Bilgin açıklamasında EYT’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmesinin ardından bu ay sonunda veya en geç Ocak ayının ilk haftasında Meclis’e sevk edileceğini ifade etti.

KABİNE’DE DEĞERLENDİRİLECEK

Yarın gerçekleştirilecek Kabine toplantısında son aşamayı Cumhurbaşkanına ileteceğine vurgu yapan Bakan Vedat Bilgin “ Ben bu toplantıda da geldiğimiz son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, ileteceğim, kendisi değerlendirecek.

Kabinede karar çıkar mı kesinlikle söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim.

Haberin Devamı

Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak. Ödemelerde firma limitlerinden düşmeyecek bir çalışma olacak. Emekli olarak çalışmaya devam ederlerse sosyal güvenlik destek primi ödeniyor. O pirim şimdi yüksek. Emekli olmadan çalışanlarla aynı seviyeye getirmeye düşünüyoruz.

OCAK BAŞINDA 2 MİLYONU GEÇEBİLİR

Aralık ayının başında EYT düzenlemesinden 1 milyon 900 bin kişinin yararlanacağının altını çizen Bilgin “ Ocak başında 2 milyonu geçebilir. Bu kadar kişi yaş şartı olmasaydı emekli olabilecekti. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞKUR'lular. Diğerleri, çoğunluğu da 4A'lılar. 274 bin kişini de işi yok ve yaşı bekliyor. Yaş sınırı olursa aşağı yukarı yarısı bu yıl, yarısı diğer yıl oluyor.

Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın Meclis'e gidiyor.” ifadelerini kullandı.

STAJ EYT'YE DAHİL EDİLECEK Mİ?

EYT düzenlemesine staj ve çıraklık sigortasının dahil olup olmayacağı merak ediliyor. Bakan Bilgin konuşmasında “Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı