Ekonomi EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor?

EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor?

Paylaş
EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor?

Milyonlarca vatandaşı ilgilen EYT ile ilgili araştırmalar gündemde yer alıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, uzun süredir yasanın çıkması için sabırsızlıkla bekliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girecek olmasını duyduktan sonra araştırmalarına bir yenisini ekledi. Peki, EYT ne zaman çıkacak, 2023 yılında çıkacak mı? EYT son durum nedir? EYT çıktı mı? EYT kimleri kapsıyor? İşte EYT son dakika haberleri bugün...

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girecek. Tatil sonrası EYT yasasının Meclis'e gelmesi bekleniyor. EYT yasasını sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca vatandaş ise konu hakkında araştırma yapıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak, 2023 yılında çıkacak mı? EYT son durum nedir? EYT çıktı mı? EYT kimleri kapsıyor?

Haberin Devamı

EYT'DE YAŞ ŞARTI, PRİM GÜN SAYISI DURUMU

EYT'de yaş şartı son dönemde gündeme geldi. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve 5 bin prim gün sayısını dolduran ve kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin tamamlanmış olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan kişi sayısının oldukça fazla olması bu durumun devletin hazinesi ve işverene maliyetinin çok yüksek olması ve bir anda bu kadar fazla kişinin emekli ediliyor olmasının enflasyonu tetikleyebileceği nedeniyle yaş şartı gündeme geldi. EYT'de 48, 50 ve 52 yaş şartı üzerinde durulmasına rağmen henüz net bir açıklama yapılmadı.