Ekonomi EYT STAJ MAĞDURLARI MART 2023! TESK Genel Başkanı'ndan staj mağdurları için EYT çağrısı: Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?

EYT STAJ MAĞDURLARI MART 2023! TESK Genel Başkanı'ndan staj mağdurları için EYT çağrısı: Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?

Paylaş
EYT STAJ MAĞDURLARI MART 2023! TESK Genel Başkanı'ndan staj mağdurları için EYT çağrısı: Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?

EYT staj mağdurları olarak adlandırılan kesimin ‘Staj sigortası başlangıç sayılacak mı?’ araştırmaları yoğun şekilde devam ediyor. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 2 milyon çalışan başvuruda bulunmuş, ilk maaşların ise nisan ayında alınabileceği belirtilmişti. Staj sigortası olan yüz binlerce kişi ise düzenlemeden yararlanamadı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda EYT düzenlemesi kapsamında ek bir madde ile Bağ-kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi…

Milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesi uzun çalışmaların ardından Meclis’ten geçerek yasalaştı. Ancak staj sigortası başlangıç sayılmadığı için pek çok kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamadı. Kamuoyunda konuyla ilgili beklentiler devam ederken, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) başkanından staj mağdurları ile ilgili paylaşım geldi. Bendevi paylaşımında staj mağdurları sorununun çözümü ve gerekliliğine de deyindi.

Haberin Devamı

TESK GENEL BAŞKANI BEDEVİ’DEN STAJ MAĞDURLARI PAYLAŞIMI

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "EYT düzenlemesi çok sayıda vatandaşı sevindirse de esnaf ve sanatkârlarımız bu düzenlemeden faydalanamamanın burukluğunu yaşıyor. En kısa zamanda EYT düzenlemesine ek bir madde ilave edilerek esnaf ve sanatkârımız ile staj mağdurlarının da EYT’den faydalanmasının önü açılmalı.

 

EYT düzenlemesi esnafımızın emeklilik sorununu gidermediği gibi geriye dönük borçlanma hakkı verilmediği için mağduriyetleri artırdı. Oysa esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir kaynağı sağlanır.

Öte yandan staj mağduriyeti çözülmediği takdirde iş yerlerinde ara elaman bulma imkânımız olmaz. Bu yüzden staj süresi de mutlaka emekliliğe sayılmalı." ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

STAJ SGK BAŞLANGICI SAYILACAK MI?

CİMER'e bu konuda soru yollayan bir kişi de aldığı cevabı sosyal medyada paylaştı. Yanıtta “Stajyer olarak geçen sürelerin 4-a hizmetlerinizin başlangıç tarihi olarak alınmasına kanunen imkan bulunmamaktadır” ifadesi yer alıyor, ancak gözler Kabineden müjde gelip gelmeyeceğine çevrildi.

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı.