Ekonomi EYT ve asgari ücret açıklaması! Bakan Bilgin EYT ve asgari ücret sorularını cevapladı

EYT ve asgari ücret açıklaması! Bakan Bilgin EYT ve asgari ücret sorularını cevapladı

Paylaş
EYT ve asgari ücret açıklaması! Bakan Bilgin EYT ve asgari ücret sorularını cevapladı

EYT ve asgari ücret konusunda milyonların gözü yapılacak resmi açıklamalara çevrilmişken 8 Kasım’da gerçekleşen Kabine toplantısı heyecan uyandırdı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündemdeki konular hakkında açıklama yaptı. EYT ve asgari ücret zammının yanı sıra kadro bekleyen sözleşmeli işçiler konusunda da gelişmeleri aktardı…

EYT ve asgari ücret konuları ekonomi gündeminde en çok yer kaplayan konular arasında yer alıyor. Zira her iki konu da milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda 8 Kasım’daki Kabine toplantısının ardından Bakan Bilgin’in yapacağı açıklamalar da büyük önem taşıyordu. Toplantının ardından gazeteciler EYT ve asgari ücret hakkında soru sordu, Bakan Bilgin yanıtladı…

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro konusunda "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

EYT VE TAŞERON

Milyonların merak ettiği EYT, taşeron ve Geçici işçiler ile ilgili soruya cevap veren Bakan Bilgin "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bir basın mensubunun asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Bilgin "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız. Bunların hepsi komisyonda konuşulacak konulardır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı