Ekonomi EYT’de son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlarda bugün ne oldu? 2022 Eylül EYT gelişmeleri

EYT’de son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlarda bugün ne oldu? 2022 Eylül EYT gelişmeleri

Paylaş
EYT’de son dakika! Emeklilikte yaşa takılanlarda bugün ne oldu? 2022 Eylül EYT gelişmeleri

EYT konusundaki son dakika gelişmeleri emekli olmak için gün sayan çalışanların takibinde yer alıyor. Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen konuya ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ederken gözler bir yandan da Meclis’ten çıkacak yasaya çevrildi. Peki emeklilikte yaşa takılanlarda bugün ne oldu? İşte 2022 Eylül EYT son dakika gelişmeleri…

EYT konusunda açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında sözleşmeli personel ve EYT sorununu çözmeye devam ettiklerini ve çalışanlarla ilgili konuların dosya dosya açarak çözeceklerini kaydetmişti. Yaklaşık 6 milyon çalışanı ilgilendiren EYT sorununun çözülmesi için gaza basıldı. İşte konuya dair son dakika gelişmeler…

Haberin Devamı

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) gündeme getirildi.

8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Böylelikle, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması gerekli hale gelmiş oldu.

2022 EYLÜL EYT GELİŞMELERİ

EYT konusunda çalışmalar hız kazanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmaların aralık ayına kadar sonuçlandırılacağını, ocak ayında da TBMM’ye sunulacağını kaydetti. Bakan Bilgin geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada masada sadece bir tane EYT formülü bulunduğunun altını çizdi. Masadaki formülün ne olduğuna dair detaylar henüz ortaya çıkmadı.

Haberin Devamı