Ekonomi EYT'de yaş sınırı müjdesi! Bakan Nebati'den açıklama

EYT'de yaş sınırı müjdesi! Bakan Nebati'den açıklama

Paylaş
EYT'de yaş sınırı müjdesi! Bakan Nebati'den açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı paylaşımda "EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı: Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun! Teşekkürler Erdoğan.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT müjdesi: Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesiyle ilgili, “Bu düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşacak. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT MÜJDESİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağız. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz.

Haberin Devamı