Ekonomi EYT'lilerin tazminatı için kredi paketi hazırlanıyor

EYT'lilerin tazminatı için kredi paketi hazırlanıyor

Paylaş
EYT'lilerin tazminatı için kredi paketi hazırlanıyor

EYT kapsamında olanların yüzde 80'i şu anda halen aktif çalışıyor. 1.5 milyon kişi de hemen emekli olabilecek durumda. Emekli olup işten ayrılacakların, işveren üzerinde ciddi bir kıdem tazminatı yükü oluşturması bekleniyor. Bu kapsamda işverenler, uygun maliyetli finansman verilmesini talep ediyordu. Hükümet buna yeşil ışık yaktı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine sayılı günler kala işverenlerin maliyet yükünü hafifletmeye dönük adımlar atılıyor. Bunlardan biri de EYT’den emekli olduktan sonra işten ayrılacaklara ödenecek kıdem tazminatı.

Haberin Devamı

EYT kapsamında olanların yüzde 80’i şu anda halen aktif çalışıyor. 1.5 milyon kişi de hemen emekli olabilecek durumda. Dolayısıyla emekli olup işten ayrılacakların, işveren üzerinde ciddi bir yük oluşturması bekleniyor.

UYGUN FİNANSMAN

Bu kapsamda işverenler, uygun maliyetli finansman verilmesini talep ediyordu. Hükümet buna yeşil ışık yaktı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün EYT konusunda işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda çalışmalara başladıklarını açıkladı.

ÇALIŞMA BAŞLADI

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı