Ekonomi Fahiş aidat artışlarına düzenleme yolda

Fahiş aidat artışlarına düzenleme yolda

Paylaş
Fahiş aidat artışlarına düzenleme yolda

Aidatlar, son dönemde kiralarla yarışıyor ve artış oranları da sıkça tartışılıyor. Aidatlarda fahiş artışların önüne geçmek için yapılan düzenlemede sona gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının birlikte çalıştığı düzenlemeye göre, sadece sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetebilecek. Sektörün meslek tanımı yapılacak, standartlar getirilecek.

Edinilen bilgilere göre, şirketlerin denetimini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Site bütçeleri, harcamalar ve toplanan aidatlar her yıl denetlenecek. Haksız ve fahiş aidat artışları yapılamayacak. Türkiye’de 3 bin 800 tesis yönetim şirketi bulunuyor. Bu şirketlerden saha tecrübesi, adli sicil kaydı, mali belgeler istenecek. Belge alamayan şirketler kapatılacak.

Haberin Devamı

KONUT FİYATINDA DÜNYANIN ZİRVESİNDE

Emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023’ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi’ni yayımladı. Küresel konut fiyatlarının 2015’ten bu yana en yavaş yükseldiği dönemde, en yüksek artış Türkiye’de oldu. Türkiye’de konut fiyatlarının 12 aylık artışı yüzde 132.8, ilk çeyrekteki artışı yüzde 22.2 oldu. Türkiye’nin ardından en yüksek yıllık artış yüzde 18.8 ile Kuzey Makedonya’da gerçekleşti.