Ekonomi Faizsiz 150 bin lira için başvuru zamanı

Faizsiz 150 bin lira için başvuru zamanı

Paylaş
Faizsiz 150 bin lira için başvuru zamanı

Yeni evlenecek gençlere destek olmak amacıyla geçtiğimiz kasım ayında Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Fon kapsamında gençlere, toplam 48 ay vadeli, 150 bin lira kredi desteği sağlanacak.

İlk 2 yılı ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla sunulan olan kredi, faizsiz verilecek. Başvurular 15 Şubat (bugün) itibarıyla başlarken, fondan kimlerin yararlanabileceği, başvuruların nasıl ve nereden olacağıyla ilgili detaylar da netleşti.

Haberin Devamı

ÖNCE DEPREM BÖLGESİNE

Konuyla ilgili bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş paylaştı. Buna göre, başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden (aile. gov.tr) alınacak. Fonda pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen iller seçildi. Yani ilk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerin başvuruları alınacak. Bunun ardından uygulama, Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Fonun kredi miktarı da her yıl artacak.

ŞARTLAR NELER?

Başvuru şartlarında yaş kriteri de olacak. Fondan faydalanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekecek. Başvuranların gelirlerine de bakılacak. Buna göre, çok sayıda gencin söz konusu fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti (40 bin lirayı) aşmaması gerekecek. Ayrıca başvuranların başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması şartı da var.

Haberin Devamı

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK

Gençlerin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, “Fondan yararlanacak gençlerin bakanlığımızın evlilik öncesi ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimiz bu destekle kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz” dedi.