Ekonomi FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı FED toplantısı ne zaman yapılacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı FED toplantısı ne zaman yapılacak?

Paylaş
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı FED toplantısı ne zaman yapılacak?

Aralık ayı FED faiz toplantısı dünya genelinde merakla bekleniyor. Piyasalara etkisi yadsınamayacak toplantının ardından yapılacak faiz açıklaması ile hem döviz hem altın hem de diğer tüm piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. Peki, aralık ayı FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı…

Fed faiz kararı 2022 yılında gerçekleşecek son FED toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılacak. Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamalara para piyasalarında oldukça hareketliliğe neden olmuştu. Şimdi ise gözler Aralık ayı FED toplantısı ve faiz kararına çevrildi…

Haberin Devamı

ARALIK AYI FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

ABD merkez Bankası FED’in Aralık ayı toplantısı 13-14 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararının 14 Aralık’ta toplantının sona ermesinin ardından Jerome Powell tarafından saat 21.00’de açıklanması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

ABD ekonomisine dair son açıklanan veriler ışığında Fed yetkilileri faiz artırım hızında düşüş beklentilerini öne çıkardı.

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, faiz artırım hızının yakın zamanda azaltılmasının doğru olacağını ifade etti.

Brainard "Faiz artırımlarında daha yavaş bir hıza yönelmenin doğru olduğunu düşünüyorum fakat hala yapmamız gereken işler var" dedi.

Fed'in attığı adımların etkilerini görmekte olduklarını anlatan Brainard, Fed'in uyguladığı sıkılaştırmanın kümülatif etkisinin görülmesinin zaman alacağını ve faizin kontrollü adımlarla artırılması taraftarı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı