Ekonomi FED, faiz kararını açıkladı

FED, faiz kararını açıkladı

Paylaş
FED, faiz kararını açıkladı

Amerika Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini art arda beşinci kez 50 baz puan artırarak yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.

Haberin Devamı

Fed politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı. Fed yetkilileri büyüme tahminlerini 2023 ve 2024 yılları için aşağı yönlü revize ettiler.

Amerika Merkez Bankası (Fed)den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Faiz aralığında artırımları devam etmesi, para politikasının enflasyonu zaman içinde aşağı getirmek için yeterince sınırlayıcı bir duruşu devam ettirmesi uygun olacak.

ENFLASYONDA YAVAŞLAMA SİNYALLERİ

ABD'de son gelen enflasyon verileri fiyat artışlarında ivmenin yavaşladığına işaret etmişti. Ülkede Kasım ayında enflasyon yüzde 7,1 ile piyasa beklentilerinin de altında kalmıştı.

ABD'de enflasyon enerji maliyetlerindeki gerilemenin artan gıda maliyetlerini dengelemesiyle Kasım'da yavaşladı. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,1 ile tahminlerin altında kaldı.

Haberin Devamı

Çekirdek enflasyon bu dönemde aylık bazda yüzde 0,2 yıllık bazda yüzde 6 artarak tahminlerin altında gerçekleşti. Beklenti aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 6,1 artıştı. Çekirdek enflasyon böylece aylık bazda bir yıldan uzun sürenin en düşük artışını kaydetti. Enerji fiyatları yüzde 1,6 düşerken gıda fiyatları yüzde 0,5 yükseldi.