Ekonomi FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? Eylül 2022 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? Eylül 2022 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak? Eylül 2022 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED faiz toplantısı dünya çapında piyasalarda yarattığı etki nedeniyle yakından takip ediliyor. Jerome Powell başkanlığında gerçekleşen ABD Merkez Bankası FED’in, geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon oranlarına göre bir karar alması beklenirken, ‘FED faiz toplantısı ne zaman yapılacak?’ ve ‘Eylül 2022 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?’ soruları da yoğunluk kazandı…

FED faiz toplantısı en son temmuz ayında gerçekleşmiş, ABD Merkez Bankası ağustos ayında toplantı yapmamıştı. Eylül ayının girmesiyle piyasalar bankadan gelecek toplantı haberine çevrilmişti. 20 Eylül 2022 Salı günü itibariyle merakla beklenen FED faiz toplantısı başladı. Toplantı her dönem olduğu gibi iki gün devam edecek. Peki, Eylül 2022 FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçlarının dünya genelinde piyasaları etkilemesi beklenen FED faiz toplantısı 20-21 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

EYLÜL 2022 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

21 Eylül 2022 Çarşamba günü sona erecek FED faiz toplantısında alınan karar 21 Eylül saat 21.00’de açıklanması bekleniyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

ABD’de temmuz ayı için açıklanan enflasyon verilerinin ardından FED’in gelecek haftaki toplantısında, federal fonlama oranı politikasına başladığı 1990’lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali fiyatlamaya başlarken, faizlerde en az 75 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakılıyor. Nomura ve Citigroup gibi önde gelen bankaların faiz artırım beklentilerinin 100 baz puan yönünde olması dikkati çekiyor. Halihazırda para piyasasındaki fiyatlamalarda, FED’in 75 ve 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali sırasıyla yüzde 66 ve yüzde 34 düzeyinde bulunuyor. Bankanın daha önce 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi daha olası görülen gelecek ayki toplantısı için ise 50 baz puana yüzde 51,2 ve 75 baz puana yüzde 18.3 ihtimal veriliyor.

Haberin Devamı