Ekonomi FED faizi artırırsa altın ve dolar ne olur? Amerika FED kararı ne zaman açıklanacak?

FED faizi artırırsa altın ve dolar ne olur? Amerika FED kararı ne zaman açıklanacak?

Paylaş
FED faizi artırırsa altın ve dolar ne olur? Amerika FED kararı ne zaman açıklanacak?

Amerika Merkez Bankası FED, mart ayı faiz kararı için toplanıyor. Enfslayon verilerinin son aylarda rekor kırması, Rusya Ukrayna savaşının neden olduğu enerji piyasasındaki gibi etkenler, FED’in faiz artırımına gideceği yönünde beklentilere neden oluyor. Peki, FED faizi artırırsa altın ve dolar ne olur? Amerika FED kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Ekonomistler, FED’in faiz artırımına gitmesinin kaçınılmaz olduğu yönünde görüş bildirirken, altın ve dolar piyasası da toplantıdan çıkacak kararı merakla bekliyor. ABD ve AB ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların ardından doğalgaz ve brent petrol fiyatları rekor yükselişe imza attı. Bu durum da 15 Mart’ta başlayan FED faiz toplantısından çıkacak kararı büyük oranda etkileyecek gibi görünüyor…

Haberin Devamı

FED FAİZİ ARTIRIRSA DOLAR NE OLUR?

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu fakat Ukrayna-Rusya krizinin ekonomik görünüm için belirsizlik oluşturduğunu kaydetti.
Bu açıklamalar ve ekonomik göstergeler ışığında FED faiz artımı neticesinde doların değerinin artması bekleniyor. Dolar, 15 Mart 2022 Salı günü 14,60 TL seviyelerinde işlem görürken, FED faiz açıklaması ile döviz fiyatlarının yeniden şekilleneceği tahmin ediliyor.

FED FAİZİ ARTIRIRSA ALTIN NE OLUR?

FED’in faiz artırımına gitmesiyle doların değer kazanması bekleniyor. Durum böyle olunca da bu yükselişin otomatik olarak ons altına da etki edeceği tahmin ediliyor.

Ons altın 15 Mart 2022 Salı günü öğlen saatleri itibariyle 1925 dolar seviyelerinde işlem görürken, yurt içinde en çok tercih edilen gram altın 905 TL, çeyrek altın ise 1.493 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Haberin Devamı

AMERİKA FED KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz toplantısı 15 Mart Salı günü başladı. Toplantı 16 Mart Çarşamba günü sona erecek. Toplantıda alınan faiz kararının ise 16 Mart Çarşamba akşamı saat 21.00 civarında açıklanması bekleniyor.