Ekonomi Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor

Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor

Paylaş
Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor

Ekonomi ve iş dünyasının heyecanla beklediği İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabının açılış tarihi belli oldu.

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açılacak. Açılışa, iş dünyası ve finans sektörünün önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

1.3 MİLYON METREKARE OFİS

Tek seferde inşa edilmiş, dünyanın en büyük ve en gelişmiş alt yapı imkanlarına sahip olan İstanbul Finans Merkezi’nde son teknoloji ile donatılmış 21 ofis binası bulunuyor. İFM, 1.3 milyon metrekare ofis alanı, her gün 100 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 325 oda sayısı ve 80’e yakın uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile 5 yıldızlı otel ve akıllı şehir modeli ile yurtiçi ve yurtdışından birçok misafiri ağırlayacak.

DEV KURULUŞLAR GELECEK

Bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurtiçinden ve yurtdışından yine önemli banka ve finans kuruluşlarının da İstanbul Finans Merkezi’nde yer alması bekleniyor. Açılacak bankalar etabında Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın birimleri faaliyete geçecek. İFM’de Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Türkiye Sigorta ve İŞ GYO’nun da ofisleri bulunuyor.

Haberin Devamı