Ekonomi Fitch'ten Türk bankalarına istikrar vurgusu

Fitch'ten Türk bankalarına istikrar vurgusu

Paylaş
Fitch'ten Türk bankalarına istikrar vurgusu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada Türk bankacılık sektörünün görünümünün istikrarlı olduğu belirtilirken, 2018 yılında iyi seviyede olan piyasa erişimini devam ettirmesinin beklendiği bildirdi

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Türk bankacılık sektörünün görünümünün istikrarlı olduğu belirtilirken, “Bankacılık sektörünün görümü, halen destekleyici olan ekonomik ortamı ve bankaların iyi şekilde konumlandırılmış olan önemli seviyedeki sermaye tamponlarının olası ılımlı şokları absorbe edebilme kapasitesini yansıtmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada Türk bankacılık sektörünün görünümünün bankaların uluslararası finansmana erişimlerinin devamını esas alan temel senaryoyu yansıttığı vurgulanırdı.

'SUÇLAMALAR ŞAHISLARA YÖNELİK'


Açıklamada, “Fitch, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının ihlal edildiği iddiasına ilişkin olarak, suçlamaların bankalardan ziyade şahıslara yönelik olmasından dolayı herhangi bir reyting eyleminde bulunmamıştır. “ ifadesine yer verildi.

Açıklamada söz konusu soruşturmanın ilerleyen zaman içerisinde, bankaların piyasa erişiminin azalmasına neden olması ya da bankaların yüksek cezalar alması ve bunun hükümet desteği ile telafi edilmemesi halinde, bu durumun reytingleri etkileyebileceği belirtildi.

AA


Haberin Devamı