Ekonomi Frankfurt'a günler kaldı

Frankfurt'a günler kaldı

Paylaş
Frankfurt'a günler kaldı

Dünyanın en görkemli otomobil şovu olarak kabul edilen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek modeller gün ışığına çıkmaya başladı

HAKAN ÇELİK

Frankfurt Otomobil Fuarı Eylül ayının ortasında kapılarını açacak. Avrupa’da Paris ve Cenevre fuarı ile birlikte otomobil dünyasının en önemli buluşması olan Frankfurt’ta bu yıl çekici modeller arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak. Geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı olarak çevreci modellere konsantre olan ve bu nedenle tasarım konusuna yeterince eğilmeyen markaları bu kez bomba gibi tasarımlarla öne çıkmaya hazırlanıyor.

Ferrari ve Maserati gibi vurucu dizaynlarıyla dikkat çeken üreticilerin yanı sıra Uzakdoğu’dan Güney Koreli Kia da sıra dışı konsept sedan otomobilini tanıtacak. Dört kapılı bu otomobil yakında, Kia’nın giderek Avrupa zevkine yönelen yeni model spektrumundaki yerini alacak. İtalyan lüks ve spor otomobil üreticisi Maserati’nin göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken 4 koltuklu üstü açılan modeli GranCabrio, yine İtalyan Silvia Venturini Fendi tarafından tasarlanan özel bir versiyona kavuştu.

458 Italia’nın üstü açıldı

Tüm dünyanın beğenisini kazanarak büyük talep gören Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil modeli 458 Italia’nın üstü açılan versiyonu 458 Spider, Eylül ayındaki Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

İtalyan üretici Maserati’nin 4 koltuklu üstü açılan modeli GranCabrio, göz alıcı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Bu arada Tofaş çatısı altında yer alan FerMas tarafından 380 bin euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla Türkiye’de de satışına devam edilen Ferrari 458 Italia’nın model yelpazesini genişleten 458 Spider, sahip olduğu alüminyum tavanıyla dünyada bir ilke de imza atıyor. Bu otomobil de Frankfurt Fuarı’nda sergilenecek.

Michelin’den sürücülere uyarılar

Dünyanın en ünlü lastik markalarından Michelin, güvenli sürüşün anahtarının kaliteli ve doğru lastik seçiminden geçtiğini vurgulayarak otomobil sahiplerini altın kurallara uymaya çağırdı.

İşte Michelin’in dikkat çektiği bazı hususlar:

- Sürücülerin üçte ikisi yanlış hava basınçlı lastik kullanıyor. Lastik hava basınçlarınızı uzun yolculuklardan önce mutlaka kontrol ettirin.

- En iyi lastik hava basıncı, lastikler soğukken ölçülür.

- Kaliteli bir lastikle yüzde 25 daha uzun yol yapabilirsiniz.

- Doğru lastik kullanarak yakıt tüketimini azaltıp çevrenin korunmasına katkı sağlayabilirsiniz.

- Islak zeminlerde fren mesafesinin ciddi olarak uzadığını unutmayın. ABS, ESP gibi elektronik sistemlerin durma garantisi vermediğini aklınızdan çıkarmayın.

Toyota Amerika’nın en güvenilir markası

Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi (ACSI) 2011 yılı otomotiv sektörü müşteri memnuniyeti sonuçları Ağustos ayında açıklandı. Otomobil ve hafif ticari araç üreticilerini kapsayan ve 0-100 ölçeğinde değerlendirilen araştırmaya göre Toyota, 87 puan ile Amerikalı müşterilerin en memnun olduğu otomobil markası oldu ve liderlik koltuğuna oturdu.

Elektrikli otomobiller kiralama filolarında

Çinli BYD ve dünyanın en büyük araç kiralama markası olan Hertz Corporation, BYD marka elektrikli araçların belediyeler ve devlet kurumlarına kiralanması konusunda bir sözleşme imzaladı.

Bu anlaşmayla, BYD’nin 5 koltuklu 240 kilometreden fazla menzile sahip e6 model elektrikli aracının filolara katılmasıyla, e6 Çin’de kiralanabilen ilk elektrikli araç olacak. Çinli BYD araçları Türkiye’de Osman F. Boyner’in yönetim kurulu başkanı olduğu BD Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Markanın çok iddialı olduğu e6 modeli, bu yılın sonlarına doğru Türkiye’ye ithal edilecek.

2

Haberin Devamı