Ekonomi Fuat Oktay: TOGG kredisi için kamu bankalarımız çalışıyor

Fuat Oktay: TOGG kredisi için kamu bankalarımız çalışıyor

Paylaş
Fuat Oktay: TOGG kredisi için kamu bankalarımız çalışıyor

TOGG’a özel kredi verilip verilmeyeceğiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kamu bankalarımız bunun için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

TOGG’a özel kredi verilip verilmeyeceğiyle ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kamu bankalarımız bunun için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İlk hedefimiz kapasite artırımı olacak’ diyen Oktay, “Bataryayla alakalı da yeni ortaklıklar kuruldu. Onun da üretim tesisi için çalışıyoruz. Daha güzel haberler vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLK TESLİMATLAR YAPILDI

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un fabrikasından çıkan araçlar sahiplerine verilmek üzere sevkiyata başladı. TOGG Teknoloji Kampüsü'nden çıkan T10X akıllı cihazlar TIR'lara yüklendi. Doğuştan yüzde 100 elektrikli TOGG akıllı cihazlar 21 günde 177 bin 467 sipariş almıştı. Şirket bu yıl için toplamda 28 bin adet TOGG T10X üreteceğini duyurmuş ve üretimin 20 bin adedini doğrudan kullanıcılara teslim edeceğini açıklamıştı. İlk teslimatlar ise başlamış oldu.

BAKANLAR, TOGG'U MAKAM ARACI OLARAK KULLANMAYA BAŞLADI

Haberin Devamı

Öte yandan Togg'u makam aracı olarak kullanan ilk bakan olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg'un direksiyonuna geçip trafikteki ilk sürüşünü gerçekleştirmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Togg'u makam aracı olarak kullanmaya başladı.

Aracın yerli, milli, elektrikli, çevre dostu, akıllı olmasının, en ileri teknolojiyle donatılmasının, Türk işçi ve mühendislerinin, teknisyenlerinin elinden çıkmasının kendisini fevkalade gururlandırdığını ifade eden Bozdağ, "Böylesi bir büyük şerefi bugün yaşamış olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir hayali gerçeğe dönüştürdüğü için şükranlarını sunan Bozdağ, "Türkiye'ye yerli ve milli otomobilimiz Togg'u kazandırdığı gibi pek çok yerli ve milli ilki de ülkemize kazandırdı. İşte bugün bunlardan bir tanesini elimizde tutuyoruz ve bizzat kullanıyoruz. Allah, Türkiye'nin yolunu bahtını açık etsin." ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ENVANTERİNE GİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli ve milli otomobil Togg'un bakanlığın envanterine girdiğini duyurdu.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı'nda Togg, bakanlığımıza yakıştı mı yakıştı. Türkiye'nin devrimi, yerli ve milli arabamız Togg, bakanlığımızın envanterinde. Bir hayali daha gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALİYEV, TOGG'U TESLİM ALDI

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teslim edildi.

TOGG'UN ŞARJ MALİYETİ

Türkiye, 2023 yılı ile birlikte elektrikli araçlar alanında önemli bir sıçrama yaşıyor. Togg’un bu yıl teslim edeceği 28 bin adet elektrikli araçla birlikte toplam satışların 45 bin adede ulaşması bekleniyor. Bu kapsamda, birçok kullanıcı 2023 yılından itibaren ilk elektrikli aracını satın alıp benzin ve dizel yakıtla çalışan araçlarına veda etmiş olacak. Togg ise ilk modeli T10X’in teslimatlarına bu haftadan itibaren başlayacak. Ancak, kullanıcıların kafasında halen şarj istasyonları ve dolum maliyetleriyle ilgili birçok soru işareti yer alıyor. İşte Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'in haberine göre,Togg’un satışa çıkan ilk versiyonları ve 1 Nisan itibarıyla geçerli olan yeni elektrik tarifesi üzerinden elektrikli araçların şarj maliyetleri.

Haberin Devamı