Ekonomi Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu: Seyahat süresi 30 dakika olacak

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu: Seyahat süresi 30 dakika olacak

Paylaş
Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu: Seyahat süresi 30 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

“Türkiye yüzyılına yakışır proje, hizmet ve eserlerimizi hayata geçiriyoruz. 22 Ocak 2023’te sizlerin de katılımlarınızla Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metromuzun Kağıthane-İstanbul havalimanı kesiminin açılışını gerçekleştirmiştik. Bugüne kadar 20 dakika sefer aralığı ile 112 sefer yaparak aylık ortalama 450 bin yolcu ağırladık, yaklaşık 5.5 milyon İstanbulluya hizmet ettik. Şimdi de sizlerin huzurunda hattımızın 3.5 km uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane etabını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu kesimin de tamamlanması ile hat uzunluğumuz 37.5 kilometreye istasyon sayımı 9’a yükselmiş olacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Saatte 120 kilometre ile en hızlı metro araçlarının kullanıldığı hat olması, ilk defa yerli ve milli sinyalizasyon sisteminin kullanılması gibi birçok özelliği ile ilklerin projesi olan Gayrettepe-İstanbul havalimanı hattımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Hizmete açığımız istasyonumuz 72 metre derinliği ile ülkemizin en derin metro istasyonuna sahip olma özelliğini barındırmaktadır.

Haberin Devamı

‘SEYAHAT SÜRESİ 30 DAKİKA’

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika olacaktır. Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arası 41 dakika, Taksim-Göktürk arası 26 dakika ve dördüncü levent İstanbul havalimanı arası 35 dakika olacaktır.

Gebze-Halkalı banliyö hattı, Levent Hisarüstü Metro hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen metro hattı ve Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir metro hattı ile bir bir hayata geçiriyoruz.

BAKAN URALOĞLU’NDAN ‘31 MART’ MESAJI

Biz AK Parti hükümeti olarak sizin neye ihtiyacınız var onu biliyoruz ve o anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz oy tercihinden dolayı hiçbir vatandaşımızı cezalandırmıyoruz. Sizlere daha iyi hizmet edebilmemiz için büyükşehir belediyesini alarak çok daha hızlı bir şekilde sizlere hizmet etmek istiyoruz. Biz 31 Mart’ta Murat Kurum kardeşimizle İstanbul olarak yola devam etmeye hazır mıyız?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!