Ekonomi Genç bankacıları yetiştirecek

Genç bankacıları yetiştirecek

Paylaş
Genç bankacıları yetiştirecek

Türkiye’nin ilk bankacılık okulu olan Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nun yeni eğitim dönemi açılışı, Ziraat Bankası’nın Ankara Ulus’ta bulunan tarihi genel müdürlük binasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti. Genç bankacı adaylarını iş hayatına kazandırmak, ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir eğitim markası olma vizyonuyla kurulan okuldan, bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada birçok başarılı bankacı ve ekonomist mezun oldu. Okulun yeni döneminde ise 157 bankacı adayı eğitim alacak.

Okulun yeni döneminin açılışında konuşan Bakan Şimşek, “Teknolojinin gelişmesiyle dünyanın her yerine ulaşılabilirliğin önemi artıyor. 4 saatlik uçuş mesafesinde 30 trilyon dolarlık ekonomik büyüklük ve 8 trilyon dolarlık ticaret hacmine erişim imkanıyla İstanbul Finans Merkezi, küresel finans açısından önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli gerçeğe dönüştürecek en önemli unsurlardan bir tanesi de geleceği yönlendiren nesillerin bankacılık sektörümüzde çalışması. Ziraat Bankası’nın girişimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarını bir araya getirecek şekilde kuracağımız üniversite ile bu konuda çok önemli bir adımı daha atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCELİK KAMU YARARI

Okulun köklerinin 1926’da kurulan ‘Ameli Bankacılık Mektebi’ne dayandığını belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da şunları söyledi: “Ziraat Finans Grubu olarak, kamusal vakarla hareket eden, ülkemizin bilançosunu ve kamu yararını önceleyen bir strateji ile faaliyetimizi sürdürürken, özel sektör profesyonelliği ve dinamikliği ile devam ediyoruz. Bu bağlamda kültür-sanat, spor, eğitim vb. alanlarda verdiğimiz desteği bir adım daha öteye taşıyacak olan üniversitenin temellerini atıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz Ziraat Bankası Eğitim Vakfı, aralık ayı başında düzenlenecek ‘Bankacılığın Geleceği’ konulu uluslararası sempozyum ile de akademik alanda katkı sunmaya başladı.”

Haberin Devamı

HER YIL YENİLENİYOR

Titiz bir çalışma neticesinde adaylar, sektör gelişmeleriyle her yıl yenilenen müfredat doğrultusunda eğitim görüyorlar. Okulda sağlanan eğitim programında, mesleki eğitimler, koçluk, pekiştirme ve işbaşında eğitim uygulamaları yer alıyor. Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’ndan mezun olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi ile yapılan işbirliği kapsamında yüksek lisans diplomasına da sahip oluyorlar. Ziraat Bankası ayrıca yine aynı işbirliği çerçevesinde Ar-Ge faaliyetleri kapsamında doktora programları da düzenliyor.

ONLINE ALIŞVERİŞTE YAPAY ZEKA DESTEĞİ

Yazılım ve teknoloji geliştirme şirketi OBASE, e-ticaret sitelerinde çok sayıda ürün veya içerik içerisinden en hızlı şekilde en doğru sonucu getiren NLP tabanlı semantik arama motoru SmartFind’ı T-Soft müşterileri ile tanıştırdı. OBASE Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Alpay, “Online alışverişlerde hatalı yazım gibi nedenlerle aradığı ürünü bulamayan müşterilerin yüzde 34’ü alışveriş sitesini terk ediyor. Bu noktada SmartFind, yapay zeka desteğiyle sonuç getirme oranını yüzde 99.5’e yükselterek, kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. SmartFind kullanılan sitelerde, aranan ürünlerin sepete atılma oranı yüzde 50 artıyor” dedi.