Ekonomi Gençler Zirve 23'te buluştu

Gençler Zirve 23'te buluştu

Paylaş
Gençler Zirve 23'te buluştu

Demirören Medya Grubu’nun sponsorlar arasında olduğu, İstanbul Maslak’taki Volkswagen Arena’da düzenlenen Zirve 23, 2 bini aşkın üniversite öğrencisinin katılımıyla başladı.

LİDERLERİN HİKAYESİ

Haberin Devamı

‘23 Yetenek Derneği’ tarafından bu sene ikincisi organize edilen ‘Zirve 23’, dün 2 bini aşkın üniversite öğrencisinin katılımıyla başladı. Demirören Medya Grubu’nun sponsorlar arasında olduğu, İstanbul Maslak’taki Volkswagen Arena’da düzenlenen zirvede gençler, etkili liderlerin hikayelerini dinleme imkanı buldu. Gün boyu devam eden zirvede öğrencilerle ilk olarak Ernst&Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş bir araya geldi.

İZ BIRAKMA ZAMANI

Bu sene ’İzleme, İzini Bırak’ sloganıyla düzenlenen Zirve 23’ün açılış konuşmasını yapan 23 Direktörü Furkan Filiz, 12 bin 500 başvurudan 2 bin 500 kişinin seçildiğini belirterek, “23, ismini üniversiteden mezun olduğumuz yaş olan 23 yaşından ve Michael Jordan, Lebron James gibi sporculardan alıyor. Artık harekete geçtiğimiz, üniversiteden mezun olup sahaya atıldığımız dönemi işaret ediyor. Bizim için 23, çevresinde olanlara karşı seyirci kalmayıp harekete geçmek demek. İzini bırakmak demek” dedi.

Haberin Devamı

HAYAL ETMEK GEREKLİ

Hayatın belirsizliklerle dolu olduğuna dikkat çeken ve kendi hayatının da belirsizliklerle şekillendiğini belirten Ernst&Young Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları, gençlerin sorgulaması gerektiğini belirtti. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ise tutkunun, azmin ve hayalin önemine dikkat çekerek, “Hayal etmez, azimle arkamızda olmazsanız Avrupa ve Orta Doğu’da bir numara olamayız. İçinizdeki tutkuyu bulun, hayal edin. Hepimiz için çok güzel değerler yaratalım” dedi.

VİZYONUNUZ DOĞRU OLSUN

BAYKAR Teknoloji ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Zirve 23’te sürpriz isim olarak gençlerle bir araya geldi. Bayraktar, “Yeter ki vizyonunuz doğru olsun, hedefleriniz, gayeniz doğru olsun. En iyi donanımlarla donanın. Bunun yanında azminiz, sabrınız, yetsin. Dünyanın en iyisini yapabilirsiniz. Bunu asla unutmayın. En yıkılmaz, yenilmez zannedilen dinozorlar, gün gelir yer yüzüne taş çarptığı gibi bir taş çarpar, yıkılırlar. Siz öne geçersiniz” dedi.

Haberin Devamı

KURALLAR DEĞİŞİYOR

Togg CEO’su Gürcan Karakaş da “Togg’un içinde bulunduğu dünyaya bakınca şunu görüyoruz: Oyunun kuralları tamamıyla değişiyor. Birinin 150 senedir otomobil yapıyor olması, önümüzdeki sene de başarılı bir şekilde aynı otomobili, daha akıllısını yapabileceği anlamına gelmiyor. Bu kurallar gençler tarafından değiştiriliyor. Cesaret dediğimiz konu bizi her zaman hayatımızda bir sonraki adıma, ufkumuzu açmaya ve başarılara götürmüştür. Cesaretin sonucu, gördüğünüz akıllı cihaz” diye konuştu.