Ekonomi Gül Afrika yolunda

Gül Afrika yolunda

Paylaş
Gül Afrika yolunda

Türkiye'nin Afrika ile ticaret hacminin, 2009'da krize rağmen 15 milyar dolara çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Hedefimiz Afrika ile ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmak” dedi

İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joseph Kabile ve Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biyu’nun davetlisi olarak resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Kongo’ya gitti.

Gezi öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Afrika ülkeleri ile ekonomik alanda da ilişkiler büyüyor. 2003 yılında 5 milyar dolar olan ticaret hacmi, krize rağmen 2009 yılında 15 milyar dolara çıktı. Hedefimiz Afrika ile ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmak” dedi.

KARŞILIKLI ÖZEN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şöyle konuştu: “Kongo Demokratik Cumhuriyeti Afrika’nın üçüncü büyük ülkesi. Kamerun yeni büyükelçilik açtığımız bir ülke. Burada da müteahitlik, madencilik, enerji ve tarım gibi alanlarda işbirliği imkânları var. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeliğimiz dolayısıyla Afrika ile yakın istişare süreci başlattık. Afrika’daki açlık, yoksulluk meseleleri BM Güvenlik Konseyi’nin en önemli konuları. Afrika ülkeleri ile karşılıklı temaslara çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı