Ekonomi Günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme Meclis'te

Günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme Meclis'te

Paylaş
Günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme Meclis'te

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte, konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor.

Buna göre; 100 günün altındaki turizm amaçlı konaklama ve kira ilişkisi artık Turizm Bakanlığı’nın vereceği belge ile düzenlenecek. Bakanlıktan sertifika alan ev sahipleri kiralama karşılığında vergi (Gelir Vergisi) ödeyecek.

Haberin Devamı

Sertifikanın yanında günlük kiraya verilecek dairelerin kapısına ‘turizm konutu’ tabelası asılacak. Tabela asmak için ise kiralanacak daire bir apartmanda ise apartmandaki diğer komşuların izni gerekecek. Ev sahipleri konaklayan kişileri Emniyet’e de bildirecek. Bu yolla evlerin yasa dışı kullanılması önlenecek. Teklifin Meclis’te kabul edilerek yasalaşmasının ardından Kanun’da yer alan kurallara uymayanlara yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanacak. Son iki yılda günlük kiralık ev arzının yüzde 97 arttığı Türkiye’de 110 bin 857 ev günlük kiralık olarak kullanılıyor.