Ekonomi Her şey güvenlik için

Her şey güvenlik için

Paylaş
Her şey güvenlik için

İnsanı korumayı hedefleyen ileri teknolojileriyle saygınlık kazanan İsveçli Volvo, yaya ölümlerini durdurmaya yönelik devrim niteliğinde yeniliklere imza atıyor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ: HAKAN ÇELİK


Volvo Car Group’un öncü yaya koruma çalışmaları, 2013 Küresel NCAP İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Ödül Güney Kore’deki Araç Güvenliği Geliştirme Konferansı’nda Volvo Cars Güvenlik Merkezi Güvenlik Kıdemli Teknik Uzmanı Prof. Lotta Jakobsson’a verildi. Prof. Lotta Jakobsson bu vesileyle markanın güvenlik alanındaki yeniliklerini özetlediği bir rapor paylaştı.

[[HAFTAYA]]

Dünyadaki trafik kazalarında ölenlerin yaklaşık dörtte birini yayalar oluşturuyor. Bu oran Asya’da daha yüksek. ABD ve Avrupa’da ise biraz daha düşük. Yayaların büyük bölümü kazalarda ciddi şekilde yaralanıyor. Bir otomobilin yayaya çarpması durumunda en ciddi baş yaralanmaları; kaput paneli, ön camın en alt kenarı ve A sütunlarının sert yapısından kaynaklanır.

Tamamen yeni Volvo V40, 2012’de Euro NCAP çarpışma testinden en yüksek güvenlik notu olan ‘beş yıldız’ aldı ve kompakt aile otomobilleri klasmanında ‘sınıfının en iyisi’ seçildi.


Volvo Cars’ın entegre güvenlik teknolojisi araç içindekiler olduğu kadar yayaların da hayatını kurtarmayı hedefliyor. Volvo Cars’ın, 2010 yılında Tam Otomatik Frenli Yaya Algılama sistemi 35 kilometreye kadar olan hızlarda sürücü bir tepki vermezse yayalar ile çarpışmayı önleyebiliyor. Daha yüksek hızlarda ise çarpışmadan önce aracın hızını mümkün olduğunca düşürmeyi amaçlıyor.

Müşteri memnuniyetinde TOYOTA bir adım önde

Hamdi Doğan, Selim Okutur, Bülent Kılıçarslan (Sol baştan)

Ulusal Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited tarafından yapılan “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” araştırmasında binek otomobil sektöründe 5 yıldır üst üste ilk sırada yer almayı başaran Toyota’nın ödülleri törenle verildi. Toyota, “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” 2012 yılı Sektör birincisi olarak Gümüş Heykel, sürdürülen başarı Ödülü için de Altın Heykel’e layık görüldü. Toyota adına ödülleri Kurumsal İletişim Direktörü Selim Okutur, KalDer Başkanı Hamdi Doğan, KA Araştırma Limited Şirketi kurucu Başkanı Bülent Kılıçarslan ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Öker’in elinden aldı.

KAPUTTA YASTIK VAR!



2012 yılında tanıtılan Volvo V40, bir yaya ile bir çarpışmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda, istenmeyen sonuçları hafifletmek için dünyanın ilk yaya hava yastığı teknolojisi ile donatıldı. Motor kapağı menteşelerinin hepsi piroteknik serbest bırakma mekanizmalarına sahip. Bu mekanizmalar, sistem aktif hale geldiğinde bir pimin çekilmesini sağlıyor ve motor kapağı panelinin arka kısmını serbest bırakıyor. Aynı anda hava yastığı aktif hale gelerek gazla dolmaya başlıyor. Hava yastığı şişerken motor kapağını yukarı kaldırıyor. Kapak on santimetre yukarı kalkarak bu pozisyonda kalıyor. Motor kapağı ile motor bölümündeki sert malzemeler arasındaki ekstra boşluk motor kapağının deforme olabilmesi için mesafe kazandırıyor ve yayanın kaportaya çarpması halinde çarpma etkisini azaltıyor.

Turnuvanın araçları Hyundai’den gelecek

Hyundai Assan CEO’su Won-Shin Chang ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı.

FIFA 20 Yaş Altı (U-20) Dünya Kupası’nın resmi otomotiv sponsoru Hyundai, Türkiye’nin 7 şehrinde yapılacak turnuva boyunca kullanılacak 112 adet aracı, gerçekleştirilen törenle FIFA’nın resmi organizasyon komitesi olan Türkiye Futbol Federasyonu’na teslim etti. Turnuvanın İstanbul’da oynanacak maçlarına ev sahipliği yapacak olan Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen törene, Hyundai Assan ve TFF’nin üst düzey yönetimi katıldı. FIFA U-20 Dünya Kupası 2013, dünya çapındaki 24 ülkenin 20 yaş altı milli takımının katılımıyla İstanbul, Kayseri, Trabzon, Rize, Gaziantep, Antalya ve Bursa olmak üzere 7 şehirde gerçekleştirilecek. 21 Haziran - 13 Temmuz arasında yapılacak turnuva boyunca Hyundai’nin Equus, Genesis, i40, i30, ix35 ve H1 modelleri kullanılacak ve tüm FIFA ve TFF yetkilileri, hakemler ve organizasyon görevlileri taşınacak.


Ford Otosan’dan engellilere destek















Haydar Yenigün


Türkiye otomotiv sektörünün lider şirketlerinden Ford Otosan, Koç Holding’in “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kurumsal sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında, Anadolu’nun 9 kentinde, seçilen 9 okulu yenileyerek, engellilerin kullanabileceği hale getirecek. Koç Holding tarafından yürütülen ve tüm Koç Şirketleri ile bayilerinin desteklediği “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” kurumsal sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde başlatılan kampanya ile Ford; 9 farklı ilde anaokulu veya bir ilköğretim okulunda; tekerlekli sandalye için rampa, engelli tuvaleti, tutunma trabzanı gibi engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre yenilemeler yapacak.

Haberin Devamı