Ekonomi HGS tuzağına dikkat! İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

HGS tuzağına dikkat! İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Paylaş
HGS tuzağına dikkat! İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

HGS dönemi 31 Mart’ta başladı. Otoyol ve köprülerde OGS uygulaması kaldırıldı. Dolandırıcıların yeni hedefi ‘HGS’ uygulaması oldu. Telefonunuza gelen sahte HGS borcu mesajlarına dikkat! ‘HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz’ şeklinde mesaj atıyorlar. İşte tuzağa düşmeyen kullanıcıların bulduğu yöntem...

Dolandırıcılar sahte HGS borcu mesajı göndererek kullanıcıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Tuzağa düşmeyen kullanıcılar sosyal medyada paylaşımlar yaparak bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Dolandırıcılar her geçen gün yeni yöntemler geliştiriyor. Uyanıkların yeni oyunu ‘HGS borcu’ içeren sahte mesajlar oldu. Kullanıcılar, cep telefonlarına gönderilen ‘HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz’ mesajlarıyla tuzağa çekiliyor.

 KULLANICILAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIYOR

Linke tıklayan kullanıcıların sahte HGS sayfasına yönlendiriliyor. Burada T.C. kimlik numarasını araç plakasını yazarak sahte bir borç bakiyesi gösteriliyor ve sonraki sayfada kredi kartıyla borcun ödenmesi isteniyor. Uyanıkların tuzağına düşmeyen bazı kullanıcıların söz konusu tuzağı sosyal medyada paylaşarak bilinç oluşturulmasını sağladı. Sosyal medyada bir çok kullanıcı kendilerine gönderilen sahte HGS mesajlarını paylaştı.

Haberin Devamı

NE OLDU? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü, geçen ay Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) kaldırıldığını duyurmuştu. Müdürlükten yapılan açıklamada, otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerinin OGS ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi üzerinden tahsil edildiği fakat bu iki sistemin otoyol kullanıcıları yönünden gişelerden geçişlerde karışıklıklara neden olduğu belirtildi.

OGS KARIŞIKLIĞA NEDEN OLDUĞU İÇİN KALDIRILDI

İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılması adına 31 Mart'tan itibaren OGS’nin kaldırılacağı açıklanırken, "Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir. OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacak olup, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir. Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir" denildi.