Ekonomi Hizmet sektöründe 5 bin kişiye iş

Hizmet sektöründe 5 bin kişiye iş

Paylaş
Hizmet sektöründe 5 bin kişiye iş

Fiziki güvenlik, kurumsal temizlik, tesis yönetimi ve toplu yemek gibi alanlarda faaliyet gösteren Tepe Kurumsal Çözümler, 2024’te 5 bin kişiyi işe alacağını bildirdi.

5 BİN KİŞİYE İŞ

Haberin Devamı

Yıl sonu performansı ve yeni yıl hedefleriyle ilgili konuşan Tepe Kurumsal Çözümler Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, “2023 yılını 10 milyar TL ciro ile kapatıyoruz. Geçen yıla oranla ciromuzu iki katına çıkararak 10 milyar TL ile kapatıyoruz. Gelecek yıl 5 bin kişiye daha istihdam sağlayarak personel sayımızı 35 bine çıkarmayı, ciromuzu ise 17 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

SİRKÜLASYON ÇOK HAREKETLİ

Önümüzdeki yıllarda hizmet sektöründe çalışan bulma konusunda ciddi zorluklar yaşayabileceklerine vurgu yapan Güler, şöyle devam etti: “Şu anki şartlarda özellikle Marmara Bölgesi’nde işe yeni başlayan 100 kişinin yedisi ilk bir haftada ayrılıyor. 100 kişinin 20’si ise ilk bir ayın sonunda istifa ediyor. Kalan 80 kişi, ikinci ay itibariyle ayrılıyor. Üçüncü ayın sonuna gelindiğinde ise işten ayrılma oranı yüzde 30’ları bulabiliyor.”

Haberin Devamı

BÖLGESEL ÜCRET ÖNERİSİ

Levent Güler, bunun nedeni olarak da personelin farklı sektörde iş bulması ya da istenilen şartlara ulaşılamaması olduğunu söyledi. Güler, “Bu nedenle de yurt dışından personel istihdam etmemiz gerekebilir. Tam da bu noktada özellikle istihdamı artırmak ve işsizlik konusunda makasın daralması için bölgesel asgari ücret düzenlemesinin çok olumlu olacağını düşünüyorum. 2024 yılında uygulanacak asgari ücretin 17 bin TL olacağını düşünüyorum” dedi.

TEKSTİL İŞİNE GİRİŞ YAPTI

Levent Güler, ayrıca, bu yıl yeni kurdukları Tepe Filo ile tekstil üretim tesisi hakkında da bilgiler verdi. Tepe Filo’nun şimdilik grup içindeki şirketlerin ihtiyaçlarına cevap vereceğini, yakın zamanda ise grup dışına da hizmet vermeyi planladıklarını açıklayan Güler, “Önümdeki dönemde tekstil sektörünün çok zor bir süreç geçireceğini düşünüyorum. Biz de bu sorundan etkilenmemek adına yatırım yaparak Adonis çatısı altında kendi tekstil üretim tesisimizi kurduk. 2024 yılında 35 bin kişinin üniformasını tekstil şirketinde üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.