Ekonomi İFM ile rekabet gücü artacak

İFM ile rekabet gücü artacak

Paylaş
İFM ile rekabet gücü artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) incelemelerde bulunarak, projeyle ilgili son bilgileri paylaştı.

Bakan Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacağını belirterek, “Finans merkezi artık ülkemizi Amerika’daki, New York’taki, Londra’daki finans merkeziyle rekabet edebilir hale getirmiş olacak. İFM hem yakın Avrupa’ya, hem de Ortadoğu’ya hizmet verecek bir merkez haline gelecek” dedi.

Haberin Devamı

PİYASALARA YÖN VERECEK

İFM’de 50 bin kişinin çalışacağını ifade eden Bakan Kurum, “Finans merkezi; içerisinde akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir projedir. Depremde ilk çalışması gereken işlerin başında finans sektörü geliyor. Finans sektörümüzün ayakta durması ülkenin milli güvenliği, geleceği adına çok önemli” diye konuştu. İFM’nin finans piyasalarının rekabet gücünü artıracağını ifade eden Kurum, “Aynı zamanda İslami finans piyasalarına da yön verecek. Finansın kalbi burada finans merkezinde atıyor olacak” dedi.


 

65 MİLYAR TL YATIRIMA SAHİP

İFM’de Hazine Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek protokol yaptıklarını söyleyen Bakan Kurum, şunları söyledi: “O protokol çerçevesinde Emlak Konut Genel Müdürlüğü’müz, İller Bankası Genel Müdürlüğü’müz ve Türkiye Varlık Fonu ile birlikte çalıştık ve süreci tamamladık. Şu an bu stratejik projenin yatırım değeri güncel rakamlar itibarıyla 65 milyar lirayı bulmuştur. 65 milyar lira yatırım değerine sahip 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip bir proje ve İstanbul’umuzu, finansın İstanbul’u haline getirecek.”

Haberin Devamı