Ekonomi İhracatçıya yeni destek paketleri geliyor

İhracatçıya yeni destek paketleri geliyor

Paylaş
İhracatçıya yeni destek paketleri geliyor

Türk Eximbank’ın İstanbul Ümraniye’deki yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eximbank’ın sermayesinin 11.8 milyar lira arttırılarak 35 milyar 700 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.

Bakan Bolat, “Eximbank’ın sermayesi temmuz ayından bu yana 7 ay içerisinde üçüncü defa arttırılmış oldu. Bu 11.8 milyar lira sermaye arttırmanın anlamı 120 milyar lira ilave kredi imkanı demektir” dedi.

Haberin Devamı

PREFİNANSMAN MODELİ

İhracatçıların finansmana ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir prefinansman modelini, Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE AŞ) ile birlikte uygulamaya aldıklarını söyleyen Bolat, “Bakanlığımız tarafından destek başvurusu uygun görülen ihracatçılarımız, Türk Eximbank’a kredi başvurusunda bulunacak ve değerlendirmeye alınacak. Teminat noktasında İGE’den destek alacaklar. Kredibilitesi olmakla birlikte teminat sorunu yaşayan ihracatçılarımızın sorunu ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

UYGUN MALİYETLİ

Bolat, yeni destek paketleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu paket çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen teknoloji seviyesi, katma değerli ihracat ve pazar çeşitlendirmesi gibi kriterlere göre ihracatçı firmalarımıza uygun finansman maliyetli finansman imkanları sağlayacağız.”

Haberin Devamı