Ekonomi İhtiyaç sahibi ailelere 4 milyarlık ödeme

İhtiyaç sahibi ailelere 4 milyarlık ödeme

Paylaş
İhtiyaç sahibi ailelere 4 milyarlık ödeme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacaklarını duyurdu. Göktaş, bu ayki ödemelerle birlikte şu ana kadar hanelere yapılan toplam ödemenin 72.3 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Aile Destek Programı’ndan 4 milyondan fazla ailenin yararlandığı tahmin ediliyor. Belli kriterler sonucu tespit edilen aileler, bu kapsamda yılda 15 bin liraya varan ödemeye hak kazanıyor. En önemli kriter gelir. Peki bu ödemeyi kimler, nasıl alabilecek? İşte detayları...

Haberin Devamı

12 AY BOYUNCA SÜRÜYOR

1-Başvuru nereden, nasıl yapılır? Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabiliyor.

2-Hangi şartlar aranıyor? İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanabilir. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilir.

3-Ne kadar sürüyor? Destek 12 ay boyunca aylık düzenli olarak veriliyor.

4-Gelir şartı ne kadar? Hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden (güncel 5 bin 667 lira) az olması gerekiyor. Bu durumdaki kişilerin başvurusu kabul ediliyor.

850-1250 LİRA ARASI

5 Aylık ne yatar? Hane başına haziran itibarıyla 850 lira ile 1.250 lira arasında destek verildi. Böylece yıllık ödeme 15 bin lirayı buluyor. Aylık ödenecek tutar hane başına gelire göre belirleniyor.

Haberin Devamı

6-Çocuklar için de var mı? Evet. Destek kapsamında hanedeki çocuk sayısına göre aylık 350-650 lira arasında da ek ödeme yapılıyor.