Ekonomi İkinci el araç kararı uzatıldı! Otomobilini satacaklar dikkat

İkinci el araç kararı uzatıldı! Otomobilini satacaklar dikkat

Paylaş
İkinci el araç kararı uzatıldı! Otomobilini satacaklar dikkat

İkinci el araç satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre şartı ile ikinci el araçların sıfır araç fiyatı üzerinde satılamaması uygulamalarının süresi 6 ay uzatıldı.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçilmesi amacıyla 1 Temmuz 2022'de uygulanmaya başlanan "6 ay ve 6 bin kilometre" düzenlemesinin süresi uzatıldı.

Haberin Devamı

1 Ocak 2024'te sona erecek uygulama 1 Temmuz 2024'e kadar devam edecek.

Yönetmelikle ayrıca, 15 Temmuz 2023 tarihinde uygulanmaya başlanan ikinci el araçların, sıfır araç fiyatı üzerinde satılamaması kısıtlaması da 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı.

Bakanlığın almış olduğu tedbirler, para ve maliye politikalarındaki değişikliklerle birlikte ikinci el otomobil satışları gerilemiş, fiyatlar ise sıfırlarına nazaran yüzde 30-40 civarında gerilemişti.

KURAL NEDEN GETİRİLMİŞTİ?

İkinci el otomobil fiyatlarına satış fiyatı düzenlemesi, fırsatçılar ve stokçular nedeniyle bayilerde araç sırası oluşunca ikinci ele düşmüş araçların fiyatları sıfır araçların fiyatlarının çok daha üstünde bulunuyor ve satışları gerçekleşiyordu. Bundan dolayı Ticaret Bakanlığı hamle yaparak ikinci el otomobil piyasasını düzene soktu.

Haberin Devamı