Ekonomi İlk işareti Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Bakan Bilgin'den milyonları heyecanlandıran sözler

İlk işareti Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Bakan Bilgin'den milyonları heyecanlandıran sözler

Paylaş
İlk işareti Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Bakan Bilgin'den milyonları heyecanlandıran sözler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayını işaret ederek dar gelirlilerin alım gücü iyileştireceklerini açıkladığı müjdesinin detaylarını açıkladı. Bilgin, hükümetin, çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından dar gelirli insanların alım güçlerindeki düşüşün farkında olduklarını ve temmuz ayında yapılacak düzenleme ile alım gücünün biraz daha iyileştirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

"DAR GELİRLİLERİN ALIM GÜCÜNÜ İYİLEŞTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz.

BAKAN BİLGİN DETAYLARI AÇIKLADI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından gazetecilerin kamu çalışanlarının yılın ikinci yarısı için maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammıyla ilgili sorularını yanıtladı.

TAHRİBATTAN KORUYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz" ifadelerine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

Hükümet olarak çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmaların olduğunu belirten Bakan Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmede aldıkları zam oranı, ilk 6 aylık enflasyon oranının altında kalması halinde enflasyon farkı ödeniyor.