Ekonomi İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu

İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu

Paylaş
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu

Bir e-ticaret platformunun açıkladığı verilere göre 2024’ün ilk çeyreğinde Türk üreticiler en çok Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yaptı. En çok ihracat gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra; Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin oldu. Tekstil ve mutfak eşyaları ise, ihracatı en fazla yapılan ürün grupları olarak dikkat çekti.

E-ticaret platformu Trendyol Azerbaycan ve Körfez Bölgesi’ne ihracat yapan Türk satıcılara dair 2024 yılı ilk çeyrek verilerini paylaştı. Verilere göre satıcılar, bu dönemde en fazla Azerbaycan ve Körfez Ülkelerine ihracat gerçekleştirdi. En fazla satış yapılan şehirlerse Riyad, Cidde, Bakü, Dubai ve Abu Dabi oldu. 

Haberin Devamı

İlk çeyrekte yaklaşık 50 bin satıcı, Azerbaycan ve Körfez ülkelerinde, günlük 1.5 milyon aktif kullanıcının olduğu platform üzerinden, toplam 16 milyon ürün sattı. Bu dönemde toplam 4.5 milyon müşteri tabanına ulaşan şirket satıcılarının en çok ilgi çeken ürünleri tişört, gömlek, mutfak takımı, tava ve tencere oldu. Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin en çok satış yapan iller olarak ön plana çıktı.