Ekonomi İlk yerli oyunuyla ABD'ye açılıyor

İlk yerli oyunuyla ABD'ye açılıyor

Paylaş
İlk yerli oyunuyla ABD'ye açılıyor

Türkiye’nin en dinamik girişim alanlarından biri olan oyun sektörüne yerli NBL Games de dahil oldu. Yapay zeka destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan şirketin ilk oyunu Quiz Crush, büyük ilgi görerek Türkiye oyun pazarında üst sıralara tırmanmaya başladı.

NBL Games, ‘Hadi’ uygulamasının arkasındaki isimler Emre Ulusoy ve Gökhan Örün’ün yanı sıra ‘Maçkolik’, ‘Ofsayt’ ve ‘Kafatopu’ oyunlarıyla büyük başarılar elde eden Erdem Yurdanur, Ömer Kırkağaclıoğlu ve Kokteyl ekibinin güçlerini birleştirmesiyle doğdu. Şirket, tohum yatırım turunu tamamlayarak ABD pazarına açılmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ZİHİN AÇIYOR

150 milyon lira değerleme üzerinden ilk yatırım turunu tamamlanan NBL Games’in tohum yatırım turu, Heaventures başta olmak üzere, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş ve Cengiz Zabcı gibi yatırımcılar tarafından desteklendi. NBL Games’in yol haritasını değerlendiren Erdem Yurdanur, “Oyuncularımıza sadece eğlenceli değil, aynı zamanda onları zihinsel olarak da zorlayacak, sosyal etkileşimi yüksek ve yenilikçi oyunlar sunmak istiyoruz” dedi. Türkiye girişim ekosisteminde oyun geliştiren start-up’lar son 5 yılda 672 milyon dolar yatırım aldı.