Ekonomi İş dünyasından 15 Temmuz'da birlik mesajları

İş dünyasından 15 Temmuz'da birlik mesajları

Paylaş
İş dünyasından 15 Temmuz'da birlik mesajları

15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi güvenlik güçlerinin yanı sıra halkın ve iş dünyasının desteğiyle kazanıldı. Demokrasinin yanında olduğunu vurgulayan iş dünyası temsilcileri, 15 Temmuz’un yıldönümünde birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Hain darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümünde iş dünyasından de birlik mesajları geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu:

HER ZAMAN DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. FETÖ kaynaklı bu hain darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte, TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Daha darbe bildirisi okunur okunmaz, gece saat 00.22’de çıktık dedik ki; ‘Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.’

ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

TOBB ve Oda-Borsa Camiası olarak, demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanındayız. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

Haberin Devamı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyesi Murat Kolbastı:

15 TEMMUZ GÜVENE DAYALI İŞ BİRLİĞİ

FETÖ, uzun zamandır ülkemizin kurumlarını bilerek aldatma ve zorlama ile rahatsız etmiştir. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni bütünüyle ele geçirmeye yönelik inkar edilemez açık girişimlerinin doruk noktasıdır. Türk halkı olarak darbe girişimine karşı çıkarak direncimizi bir kez daha gösterdik. Bizimle empati kuran ülkeleri ve bu zorlu zamanlarda bizimle işbirliği yapanları asla unutmayacağız. Gururla ifade etmek isterim ki Türk özel sektörünün temsilcisi olarak DEİK, Türkiye’nin dostlarıyla ekonomik ilişkileri güçlendirmekten asla kaçınmayacaktır. Bu nedenle “15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliği” Fotoğraf Sergisi’ni açtık. Bu etkinliğe “güvene dayalı iş birliği” diyoruz.

ONLARCA ÜLKEYİ DOLAŞTIK

Darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra DEİK, ne olduğunu ve Türk özel sektörü için ne anlama geldiğini açıklamak için onlarca ülkeyi dolaştı. İki yıl önce diplomatik temsilcileri bir araya getirdik ve ülkemizde olanları daha iyi anlamaları için bir belgesel gösterimi düzenledik. FETÖ, dinler arası diyalog, demokratikleşme, yardım, hayırseverlik ve eğitim gibi evrensel değerlerin arkasına saklanıyordu. Bunlar sadece kılık değiştirmek için taktıkları maskelerdi. Ama 15 Temmuz darbe girişimiyle amaçlarını açıkça ortaya koydular. Böylece, benzer tehditlerin kurumlarımıza sızmasını önlemek için dersler aldık. İş ortakları olarak, zor zamanlarda birbirimizi anlamamıza yardımcı olmanın temel görevimiz olduğuna inanıyoruz.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç:

15 Temmuz gecesi, ordumuzun içine sızmış hain FETÖ’cülerin fiilen darbeye teşebbüs ettiğine şahit olduk. Silahlıydılar ama milletimiz tıpkı Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da yaptığı gibi onlara karşı yüreğini silah kıldı. O gece Türkiye’nin her ili, her ilçesi, her semti isminin başına kahraman sıfatını eklemeyi hak etti. Boğaziçi Kahramanboğaziçi, Yeşilköy Kahramanyeşilköy, Kısıklı Kahramankısıklı, Saraçhane Kahramansaraçhane, Çengelköy Kahramançengelköy oldu...

Haberin Devamı

DEMOKRASİ NÖBETİNE ADIMIZI YAZDIRDIK

İstanbul iş dünyası olarak biz de o gece devletimizin ve milletimizin bekasından yana açık tavrımızı hemen ortaya koyduk. İTO, İstanbul meydanlarında yerini alarak, demokrasi nöbetine adını yazdırdı. Çünkü 15 Temmuz aynı zamanda yerli ve milli ekonomiyi ve üretimi durdurma girişimidir. Sonrasında yaşadığımız ekonomik gelişmeler bunu çok açık şekilde göstermiştir. 15 Temmuz’da hain FETÖ’cülerin darbe girişimleri, başarısız olmuş ve Milletimiz tarafından tarihin çöplüğüne atılmıştır. Ancak devletimizin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖ’cü hainlerin bu yapılardan temizlenmesi çok önemlidir.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı seneyi devriyesinde bu vatan için can veren aziz şehitlerimizi, dualarla, özlemle ve saygıyla anıyorum. Milli iradenin ve demokrasinin cumhuriyetler için ne kadar önemli olduğunu hatırladığımız bu günde, 15 Temmuz 2016’da halkın iradesine karşı yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Esnaf ve sanatkarlar olarak yapılan saldırıya karşı dik bir duruş sergiledik. Her zaman milli iradenin ve demokrasinin yanında olduk. 15 Temmuz günü tavrımızı gösterdik.

Haberin Devamı

TÜRK MİLLETİ DEMOKRASİNİN BEKÇİSİDİR

Bu vatan için her zaman elimizi taşın altına koyduğumuz gibi, 15 Temmuz günü de darbe girişimine karşı çıkarak devletimizin yanında olduk. Milli iradeyi korumak ve devam ettirmek adına TESK olarak 51 üyemizi de ebedi yolculuğa uğurladık. Türk milletinin genlerinde vatan aşkı vardır. Bu millet her zaman vatan uğruna korkusuzca bir duruş sergilemeyi bilir. Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, o ruh her zor durumda ortaya çıkar. Demokrasi ve cumhuriyet için bunca zorlukları aşan bu millet, özgürlüğü için gerekirse gözünü kırpmadan can verir. Ülkemize bu tür saldırıları yapanlar iyi bilsinler ki Türk milleti her zaman demokrasinin ve cumhuriyetin bekçisidir.