Ekonomi İş dünyasından yeni kabine değerlendirmesi: Ticaretin dinamiklerini bilen rüştünü ispat etmiş isimler

İş dünyasından yeni kabine değerlendirmesi: Ticaretin dinamiklerini bilen rüştünü ispat etmiş isimler

Paylaş
İş dünyasından yeni kabine değerlendirmesi: Ticaretin dinamiklerini bilen rüştünü ispat etmiş isimler

İş dünyasının önde gelen oda ve borsa başkanları yeni ekonomi yönetiminin, ticaretin dinamiklerini iyi bilen, gerek yurt içinde gerekse uluslararası arenada güven duyulan isimlerden oluşmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. İş insanları, kabinedeki yeni bakanların rüştünü ispat etmiş isimlerden oluştuğunu vurguladı.

EKONOMİNİN ‘A TAKIMI’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler yeni Kabine’de yer alacak isimlere çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önceki gün akşam bakanların ismini açıkladı. Kabinede ekonomi yönetiminde değişiklikler dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevini sürdürürken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de tekrar kabineye giren isimler oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na da ekonomi bürokrasisinden gelen ve uzun yıllardır siyasette yer alan Cevdet Yılmaz getirildi. Ticaret Bakanlığı görevini Ömer Bolat getirilirken, Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı da Abdülkadir Uraloğlu oldu. İş dünyası temsilcileri de ihracat, katma değerli üretim ve istihdama katkı sağlayacak yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

 

 

YENİ HEYECAN VE MOTİVASYON

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ: Yeni kabine iş dünyamız için yeni bir heyecan ve motivasyon kaynağı olacaktır. İş dünyası olarak yakın çalışma içinde olduğumuz Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımızla yeni dönemde daha da verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak ekonomi yönetimine gereken katkıyı vereceğiz. Şimdi iş dünyası ve hükümet hep birlikte, önümüzdeki 5 yılı ‘ekonomide dünya birinci liginin kalıcı oyuncusu’ olacağımız bir fırsata çevirmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın 21 yılda ortaya koyduğu icraatlar ve liderlik, bize gereken güç ve güveni veriyor, istikrarı sağlıyor.

GÜVEN DUYULAN KURMAYLAR

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM) BAŞKANI MUSTAFA GÜLTEPE: Türkiyemizi kalkındırmanın, milletimizin refahını artırmanın yolu, kaynaklarımızı en etkili şekilde kullanmaktan, ürettiğimize değer katmaktan ve daha çok ihracat yapmaktan geçiyor. Ülkemizi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalışıyoruz. Yeni kabinede ekonomi yönetiminin ticaretin dinamiklerini iyi bilen gerek yurt içinde gerekse uluslararası arenada güven duyulan isimlerden oluşmasından büyük bir memnuniyet duyduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Haberin Devamı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU (DEİK) BAŞKANI NAİL OLPAK: İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bakanlarımızla pozitif gündem odaklı bir işbirliği içerisinde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.

İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO) BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN: Kaybedecek vaktimizin hiç olmadığı gerçeğinden hareketle; ülkemizin ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin önceliğinin ekonomi ve üretim hayatımızdaki sorunların çözümü olması gerektiğine inanıyorum.

 

 

ÇARE OLACAK YETKİN KADRO

İSTANBUL TİCARET BORSASI (İSTİB) BAŞKANI ALİ KOPUZ: Ekonomi yönetimindeki yeni bakanlarımızın bugüne kadar üstlendikleri görev ve tecrübeleriyle rüştünü ispat etmiş, iş dünyasını ve reel sektörü de çok iyi bilen, bizim de kendilerini çok iyi tanıdığımız isimlerden oluştuğunu görüyoruz. Her biri, görev yaptığımız iş dünyasının kuruluşlarında temsil ettiğimiz üyelerimizin sorunlarına çare bulabilecek yetkinlikte isimler. İş dünyası ile kamunun icraat makamı arasındaki güçlü bir uyum sağlayacağına inandığım bu yeni kabine sayesinde çok verimli çalışmaların ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

TÜRKIYE İŞVEREN SENDİKALARI KONFEDERASYONU (TİSK) BAŞKANI ÖZGÜR BURAK AKKOL: Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaları işçi, işveren, kamu ortak faydası ve sosyal diyalog ekseninde, tüm paydaşlar ile işbirliği içinde yürüttük. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz ve çalışma hayatımız için hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (HİB) BAŞKANI AHMET BOLAT: Hizmet ihracatçıları, 2023 için 125 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlemişti. Yeni kabine ile hedeflere ulaşmak için kararlı şekilde çalışacağımıza yönelik inancımız tam. İstihdamın yüzde 60’ını oluşturan hizmet sektörleri olarak, cari açıkla mücadeleye desteğe devam edeceğiz.

Haberin Devamı