Ekonomi İsrail-Filistin gerginliği fiyatları yükseltti! Artış yüzde 5'i buldu

İsrail-Filistin gerginliği fiyatları yükseltti! Artış yüzde 5'i buldu

Paylaş
İsrail-Filistin gerginliği fiyatları yükseltti! Artış yüzde 5'i buldu

İsrail-Filistin arasındaki gerilim, brent petrole de yansıdı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 5'e yakın yükseldi ve 90 dolara yaklaştı.

2 gün önce Hamas, İsrail'e karşı saldırıya geçti. İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerginlik sebebiyle yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Orta Doğu'da tırmanan gerilim, petrol fiyatlarına da yansıdı. Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 5'e yakın yükseliş kaydetti.

Petrolün varil fiyatı 90 dolar sınırında işlem görüyor.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı operasyon başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Hamas'ın operasyonu sonucu İsrail tarafında en az 700 kişi hayatını kaybederken; İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında da 413 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun "tüm kuvvetleriyle" Hamas'ı hedef alacağını söyledi. Gazze halkının bölgeden çıkmasını istedi.

Haberin Devamı